Azoren

Reisgids

Reistips

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gruta do Natal, Terceira. Wandelen in een vulkaan

Azoren,
Portugal


De 'Gruta do Natal' (Christmas Cave) bevind zich vlakbij Lagoa do Negro. In een soort hutje/boerenschuur kun je een kaartje kopen. Het is aan te raden om een combi-ticket te kopen voor deze grot alsmede voor de 'Algar do Carvao'. Het is apart want je verwacht niet dat je daar de grot binnenkunt. Aanwijzingen op de route zijn heel duidelijk. Je krijgt een helm en een haarnetje en dan kun je op eigen houtje de grot verkennen.

Hij is niet zo groot maar het is toch apart om in deze horizontale overblijfselen van een vulkaan te lopen. Dit soort vukanen is het meest voorkomend en is ontstaan doordat de lava ondergronds stroomt en de buitenkant van de stroom uithardt waardoor een tunnel ontstaat. Aangezien het ondergronds is kan het fris zijn afhankelijk van het seizoen. Binnen in de vulkaan staan bordjes bij de verschillende vormen die de lava gemaakt heeft met de ontstaanswijze.

Voor diegenen die nog nooit in een vulkaan gelopen hebben is dit heel apart en leuk om te doen. Echter vonden wij de 'Algar do Carvao' spectaculairder.