Azoren

Reisgids

Reistips

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Azoren image

Combi Lissabon en Azoren en Portugese Vriendelijkheid

Azoren
Portugal
PleunGroeneveld

Combi Lissabon en Azoren en Portugese Vriendelijkheid

Wij wilden graag eens een keer gaan walvisspotten in de Atlantische Oceaan, en bij voorkeur ook nog lekker weer hebben.
Na een beetje surfen op het internet kwamen we er al snel achter dat we dan best weleens naar de Portugese eilandengroep de Azoren toe moesten.

Aangezien we de laatste jaren onze reizen zelf samenstellen (leve het internet) kwamen we er achter dat je in het seizoen o.a. met Arke van Amsterdam naar de Azoren kon vliegen.
Totdat mijn vrouw op het idee kwam "als we toch naar Portugal gaan kunnen we misschien ook wel gelijk Lissabon meenemen en maken we een combi van een stedentrip en rondreis".
Dit vond ik ook wel een leuk idee en vervolgens hebben we gekeken hoe we dat het best tegen een redelijke prijs konden organiseren. Kortom voor € 199,- een retourticket met Transavia naar Lissabon, voor 4 dagen een hotel geboekt en daarna de vluchten naar de Azoren geboekt via Sata airlines (op een ticket) vanaf Lissabon naar Sao Miguel, een paar dagen later naar Faial. en van het eiland Terceira weer terug naar Lissabon. Voor een hele redelijke prijs zo’n €397.-.
Het leek ons wel leuk om met de boot van Faial naar Terceira te varen, helaas konden we deze tocht niet op de door ons gewenste dag boeken en hebben we terplekke besloten om dan toch deze tocht met het vliegtuig te doen.
De hotels besloten we via booking.com te boeken.

Aangekomen in Lissabon hadden we een pension in het centrum geboekt, prima lokatie maar achteraf hadden we toch iets teveel naar de aantrekkelijke prijs gekeken en te weinig naar het comfort. Kamer grootte prima maar badkamer met afgeplakte roosters i.v.m. mogelijk ongedierte, en een wel heel sober ontbijt.
Overigens heeft dit onze pret niet mogen drukken want eigenlijk slaap je alleen daar.

Lissabon zelf hebben we heerlijk kunnen verkennen door een o.a. een Lissaboncard aan te schaffen waarmee je prima met het o.v. kunt reizen. De stad zelf is een hele leuke stad met voldoende bezienswaardigheden op cultureel gebied en talloze restaurantjes waar je goed kunt eten (voor weinig geld) en van life muziek kunt genieten, erg leuk om de Fado te horen en te beleven in zo'n omgeving.

Ook een dagje Sintra gepakt om even uit de drukte van de stad te zijn.
Na 5 dagen Lissabon door naar de Azoren, na een vlucht van ongeveer twee uur kwamen we aan op Sao Miguel, met de taxi naar het hotel in Ponta Delgada, auto huren en klaar om in een paar dagen Sao Miguel te verkennen, en om natuurlijk de whale watching tours te boeken.

Tjonge jonge wat een mooi eiland is dit, prachtig groen met heuvels en mooie kratermeren en als je de kustweg volgt rij je het eiland rond met overal mooie uitzichtpunten.
De ontmoetingen met de walvissen en dolfijnen waren geweldig, wie van een combinatie stad, eilanden, wandelen en whale watchen houdt is hier aan het juiste adres .
Dit geldt overigens ook voor de andere door ons bezochte eilanden.
Vanaf Faial kun je overvaren naar het eiland Pico met zijn prachtige vulkaan en voor de whale watching is dit waarschijnlijk de beste plek van de Azoren.

Het eiland Terceira is ook een mooi groen eiland met het stadje Angra Do Heroismo als trekker. Dit plaatsje staat op de wereld erfgoed lijst van Unesco en is het bezoeken zeker waard.
Hier beleefden we iets wat we nooit eerder hebben meegemaakt, wij liepen langs een winkel waar mijn vrouw in de etalage een mooi aardewerk kaasplateau zag staan. We besloten om dit aan het eind van de dag te gaan kopen.
Toen we terug kwamen bij de winkel stond het niet meer in de etalage, wij teleurgesteld de winkel in. De verkoopster was het net aan het inpakken voor twee Portugese dames. Op onze vraag of er nog zo iets te koop was antwoordde de verkoopster, nee helaas.
Van de beide dames kregen we het aanbod dat wij het wel mochten kopen, maar dat wilden we natuurlijk niet en verlieten de winkel.
Na een half uur besloten we een ijsje te kopen en stonden in de rij te wachten toen ik op mijn schouder werd getikt, door een van de dames die we in de winkel hadden gezien, zij gaf ons een cadeau ( het plateau) namens de Portugese mensen, en we mochten het niet weigeren. Een aanbod van ons aan hen om ze mee uit eten te nemen werd resoluut door hen geweigerd, zij vonden het geweldig om dit cadeau aan ons te schenken.
Wij werden wel erg verlegen van dit mooie gebaar, bedankten hen nogmaals voor alle vriendelijkheid en zij gingen weer hun eigen weg.
En wij zullen dit nooit vergeten

Foto's

b3e9d.jpg
b3e9d.jpg
PleunGroeneveld
59819.jpg
59819.jpg
PleunGroeneveld
59819.jpg
59819.jpg
PleunGroeneveld
b3ef7.jpg
b3ef7.jpg
PleunGroeneveld
b3ef7.jpg
b3ef7.jpg
PleunGroeneveld