Algarve

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Algarve image

Al strandhoppend naar het vliegveld

Algarve
Portugal
EvelineVanPutten

Al strandhoppend naar het vliegveld

17 september - Vandaag is onze laatste dag in Portugal, nadat we twee weken lang de meest mooie plekjes van Portugal hebben mogen zien. Het plan voor vandaag was nog even strand hoppen, een boottochtje maken en dan naar het vliegveld. Al leek dit plan een beetje in duigen te vallen toen Gerben de auto ging halen. Terwijl Eveline met de koffers achter bleef in het hotel om uit te checken, ging Gerben alvast naar de parkeergarage om de auto te halen. Na 20 minuten was Gerben nog niet terug… De parkeerkaart die we hadden gekregen bij het inchecken van het hotel bleek niet te werken bij het uitrijden van de parkeergarage. Een vriendelijke beveiliger van de parkeergarage begreep zijn probleem snel en belde het hotel op. De iets wat minder vriendelijke receptioniste van het hotel liep rustig aan ook naar de parkeergarage om het “op te lossen”. Dit resulteerde echter in een gekibbel van ruim 15 minuten in het Portugees, druk wijzend, zwaaiend, roepend en schreeuwend en uiteindelijk liep de receptioniste weer boos terug. Gerben zat ondertussen rustig naar de radio te luisteren. Even later deed de vriendelijke beveiliger toch maar de hefboom omhoog, zodat Gerben het zelf kon regelen met de receptioniste. Na een flinke discussie in het hotel kreeg Gerben toch de borg terug en kon de laatste etappe van onze roadtrip beginnen!

We begonnen met een sightseeing door de haven van Portimão. Deze haven is erg groot, omdat hij grotendeels in de rivier de Arade ligt, die uitmondt in de Atlantische Oceaan. Onze eerste bestemming was Praia do Carvoeira, een klein stukje verderop. Dit schattige kleine strand ligt tussen hoge, volgebouwde kliffen. Er lag een hele gemoedelijke sfeer op dit strand! We hebben hier een uurtje gelegen, maar smolten zo’n beetje weg. Het was vandaag ineens weer 35 graden en zonder ook maar één zuchtje wind!

Auto rijden is op zo’n dag een goede optie: gewoon alle vier de ramen op en gas geven! Onze volgende bestemming was Praia da Marinha. Dit strand is misschien wel het mooiste strand van de Algarve! Mooie rotsformaties, schattige doorkijkjes, turquoise water… Wow! Dit strand is echt bijzonder fotogeniek! Vanwege alle rotsen is hier weinig wind, dus besloten wij na een fotosessie weer in de auto te springen.

We hadden wat honger gekregen en besloten bij het eerst volgende restaurant te stoppen. Met nog net geen gierende remmen nam Eveline de afslag naar de “Pottery”, omdat daar ook het woord “restaurant” bij stond. We kwamen terecht bij Casa Algarve, ergens langs de M1154. Het restaurant was ontzettend leuk gebouwd, met verschillende buitenzitjes. Het eten was een beetje exclusief en echt ontzettend lekker!

We vervolgden onze tocht naar Vilamoura, een vrij grote stad, waar we een boottocht wilden gaan maken om dolfijnen te spotten. Ergens midden in het centrum vonden we een bord met “gratis parkeren”, dus daar maar gelijk de auto achter gelaten. Parkeren is over het algemeen niet het meest makkelijke in Portugal. We zaten precies tussen twee havens in en besloten naar de oostelijke haven (bij Quarteira) te lopen. Ondanks de grote stad ligt er echt een serene rust bij de stranden! Toen we bij de haven waren – nadat we een halve marathon hadden gelopen - bleek dit de visafslag te zijn. Dan maar hier lekker op het strand liggen. Toen het zweet weer van ons af droop, zijn we weer een stuk gaan lopen en zijn verderop weer ergens gaan liggen (Eveline) en bij een strandtent gaan zitten (Gerben). Om 6 uur nog even snel wat gegeten bij de McDonalds (tsja, die zat nou eenmaal naast de parkeerplaats…) en toen doorgereden naar het vliegveld. De auto werd goed gekeurd, de koffers waren op het juiste gewicht, wij hoefden een keer niet gefouilleerd te worden na het detectiepoortje, alleen Eveline’s tas moest uiteraard weer open. Oke, er zat ook een flesje water in… Oeps! Nog even wachten in terminal, daarna in de gate en toen mochten we mooi op tijd boarden. De vlucht naar Nederland gaat beginnen… Dag Portugal! We hebben van je genoten! We hebben een fantastische vakantie gehad en een groot deel van Portugal mogen ontdekken. Een land waar iedereen een keer geweest moet zijn!

Foto's

79f8e.jpg
79f8e.jpg
EvelineVanPutten
d38c3.jpg
d38c3.jpg
EvelineVanPutten
78f16.jpg
78f16.jpg
EvelineVanPutten