Algarve

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Algarve image

Vermissing

Algarve
Portugal
Agrotewal

Vermissing


Bij het opstaan valt me op dat er wel heel politie heen en weer rijdt, rond de campers. Ze nemen zelfs foto’s van een camper die twee plaatsen verder staat. Even vraag ik me af of de eigenaars misschien gezocht worden door de politie.

Tien minuten later worden mijn vragen beantwoord, een Portugese agent die gelukkig ook Engels spreekt, komt vragen of wij ’s nachts vreemde dingen gehoord of gezien hebben.

De man uit de bewuste camper is ’s nachts om 04.00 uur in zijn pyjama naar buiten gegaan en niet meer teruggekomen. Het is inmiddels al rond 10.00 uur. We zien de buurvrouw vertwijfeld voorbij lopen, ze speurt met haar blikken het water rond de kliffen af.

Een paar uur later rijdt ze achter een politie auto het terrein af. De hele dag rijden politiewagens af en aan, de maritieme politie komt ook polshoogte nemen. Op het water is het een drukte van belang. Met meerdere boten wordt langzaam gevaren langs de kliffen. Er gaan zelfs duikers te water. Heen en weer en dan rechtsomkeert en weer terug, ongewild kijken we mee, zelfs met een verrekijker speuren we langs de rotsen.

Bij mijn wandeling over de kliffen, kijk ik waakzaam om me heen, Hij zal toch niet van de rotsen gevallen zijn of ergens liggen met een gebroken been of nog erger. Tot we naar bed gaan houdt de verdwijning ons bezig.

Wat bizar dat er iemand verdwijnt die bijna naast ons geslapen heeft, ongewild denk ik aan het Engelse meisje Mandy, die jaren geleden ook verdwenen is in de Algarve. Ik hoop maar voor de vrouw van de man dat er snel duidelijkheid komt.

Als ik weer wifi heb zal ik het nieuws volgen zodat we dit vreemde voorval van ons af kunnen zetten. Helaas voor de nieuwsgierige RR’s onder ons, heb ik nooit iets op het nieuws kunnen vinden over deze man.

Wel een artikel over het strand waar we staan, jaren geleden, zijn hier vier toeristen omgekomen, in een poging kinderen te redden. De drie kinderen hebben het overleefd, één van de toeristen is verdronken en de andere drie bezweken op het strand. Ik kijk nu toch met iets andere ogen naar deze idyllische plek.