Tirol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tirol image

Snowboarden, crashen, zonnen en rodelen

Tirol
Oostenrijk
EvelineVanPutten

Snowboarden, crashen, zonnen en rodelen

We trokken het gordijn opzij en zagen… wederom een strakblauwe lucht! Heerlijk! Vanmorgen zaten we bijna alleen aan het ontbijt; schijnbaar het “Coming home for Christmas”-gevoel. Na het ontbijt zijn we naar de skipiste gelopen, waar we ook hetzelfde verschijnsel zagen. Heel weinig mensen, dat bevalt ons wel! Vandaag stond Hochgurgl weer in de planning. We namen dan ook de Roβkarbahn omhoog, om daarna via de 12 bij de Top Express uit te komen. De pistes lagen er vandaag weer mooi bij. De sneeuwkanonnen hebben goed hun werk gedaan, zodat er weer een heel dun laagje ‘verse’ sneeuw op de pistes lag. Een goed moment om nog wat gekke selfies te maken! Na een paar keer de pistes rondom de Kirchenkarbahn gedaan te hebben, had Gerben dorst. We zijn neergeploft bij de Kirchenkarhütte, een super schattig klein restaurantje met openhaard. Even later gingen we weer door. De ‘lekkere’ rode 30 was vandaag helemaal niet lekker, waarop we besloten de dalafdaling naar Hochgurglbahn te doen. Ook deze piste was niet zo heel goed. Halverwege hapte Gerben’s snowboard ook nog wat sneeuw, waardoor een hij flinke salto maakte en op zijn ribben terecht kwam. Au! Na een tijdje rustig gezeten te hebben en een paar bemoedigende woorden van een skileraar zijn we naar beneden geroetsjt. Het was goed zo voor vandaag. Gerben doet het goed, al doen zijn ribben erg pijn… Eerst maar even rustig zitten in de Downhill Grill met een drankje. Het ging gelukkig al weer wat beter. Gelukkig verzacht een lekker kopje goulashsoep de pijn nog een beetje meer…

Met de bus zijn we naar Obergurgl gegaan en op ons gemakje naar het hotel gewandeld. Daar hebben we de snowboardschoenen ingeruild voor de snowboots en zijn we met de lift naar de Hohe Mut Alm gegaan. Hier vonden we op een afgelegen plekje een paar ligstoelen in de zon met uitzicht op de besneeuwde bergen. Boekje erbij, drankje in handbereik, kaiserschmarrn op het tafeltje… zo kunnen we de dag alsnog goed afsluiten!

Bij terugkomst in het hotel hebben we voor de laatste keer genoten van de sauna en de relax-stoelen. We hadden het plan om een hapje te gaan eten op de kerstmarkt in het dorp. Dat de kerstmarkt niet groot was, wisten we. Maar deze was wel héél klein! Slechts één tentje met eten, maar wat ze verkochten… geen idee. We besloten naar de Turk te gaan voor een lekkere dürum. Daarna de bus gepakt naar Hochgurgl. Vrijdagavond is rodelavond! Gerben is uiteraard niet gaan rodelen, maar Eveline wilde zó graag! Vijf minuten later stond ze dan ook in haar eentje bovenaan het drie kilometer lange rodelpad. Zoefff! Hobbeldebobbel! Remmen!! Dat waren wel heel veel scherpe bochten! Toch was het rodelen zó leuk, dat ze het parcours drie keer heeft gedaan, terwijl Gerben in de après skibar zat met een drankje. Daarna met de bus terug naar Obergurgl en voor de allerlaatste keer de heuvel beklommen naar het hotel. Nu lekker slapen…!

Foto's

733ca.jpg
733ca.jpg
EvelineVanPutten
b1d39.jpg
b1d39.jpg
EvelineVanPutten
d85a4.jpg
d85a4.jpg
EvelineVanPutten