Salzburg omgeving reisblogs

Een Jägerthee, een Lasso Song en een Umbrella Bar

mwijngaards was er (tot 22 jan 2009) Gepost op 05 apr 090 reacties

Met je muts in de sneeuw: de enigzins vermakelijke slogan van de Slam FM prijsvraag om deze winter op winterbreak te gaan. Met deze radiozender ging ik niet op vakantie en mijn muts bevond zich ook niet in de sneeuw. Mijn kont wel: het resultaat van veelvuldig vallen en enigszins overmoedige snowboardacties.

De wintersportreis ging dit jaar naar Königsleiten in Oostenrijk. Op zo’n 10 uur rijden vanaf Utrecht vertrokken we met een groot aantal auto’s op vrijdag richting dit mooie wintersportgebied. Na een overnachting nabij München stonden drie collega’s en ikzelf fit op de piste. Dit in tegenstelling tot een grote groep die ’s nachts op redbull en koffie geteerd heeft. De zon, de sneeuw en de latten onder je voeten maken in zo’n geval veel goed.

Ik kreeg een behoorlijk hip snowboard toegewezen door de verhuurman. Wellicht leek ik in mijn outfit al redelijk professioneel, wellicht uit puur esthetisch oogpunt: het snowboard stond goed bij mijn outfit. De goede bedoelingen die de beste man met mij had kon ik echter niet waarmaken op de oefenpiste. Vol goede moed bond ik mijn snowboard onder, echter ik voelde me weer net zo beginneling als vorig jaar: alleen bochtjes en remmen nog… Ook dit credo bleek van toepassing op mijn eerste uren in de sneeuw.

Gelukkig boekte ik vrij snel vooruitgang: ook dit keer dankzij behulpzame collega’s, maar bovenal door de les die ik op dag 3 gevolgd heb. Door de knieën, door de knieën, door de knieën… Mede dankzij deze tip heb ik dag 3 en dag 4 toch een stuk relaxeter kunnen snowboarden en werden mijn blauwe plekken op kont en schenen niet paarser.

Zo’n dag in de buitenlucht doet je verlangen naar… een Jägerthee een Lasso-song en een Umbrellabar!

mwijngaards Positie 37632 (0 p.) Lid sinds 25-08-2008 Foto's en tips: 15 Blogs: 6 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Königsleiten - Oostenrijk
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Più bella cosa
0 1
Gepost op 03 augustus
Italië Campania
Strawberry Republic en Pasta 33
0 3
Gepost op 06 juni
Polen Krakau

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.