Carinthie en Oost Tirol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Spectaculair uitzichtpunt

Carinthie en Oost Tirol,
Oostenrijk


Groot avontuur en panoramische weg naar de Dobratsch in Karinthië
Het is 16,5 km lang, heeft zeven bochten en biedt de meest spectaculaire uitzichten en unieke natuurervaringen: de Villacher Alpenstraße. Tijdens de tocht zijn er diverse parkeerplaatsen waar je kunt stoppen om te genieten van de uitzichten. De bergweg, die het hele jaar door geopend is, is een van de vijf premium Alpenwegen in Oostenrijk - elk is minstens één bezoek waard! U begint uw rijplezier in de wijk Villach-Möltschach, waar het loket is gevestigd. Ten eerste gaat het snel bergop in verschillende bochten, totdat de weg het brede uitzicht op Villach, de Julian Alpen en de Karawanken onthult. Op een lange afstand volgt het nu de slooprand van de opvallende nok tot het voorbij de boomgrens via Alpenweiden naar de bestemming Rosstratte leidt met uitzicht op de Dobratsch-top. Hoogtepunten:
In de Alpentuin ontdekt u ongeveer 800 Alpenplanten, het observatiedek "Rode Muur" (zie foto). Absoluut aanbevolen: de Gams en top view platform op het Panorama top pad (na ongeveer 20 minuten lopen tijd van de Rosstratte). Geniet van een panoramisch uitzicht op de ontspanningsligstoelen, delicatessen in Rosstrattenstüberl en de themaspeeltuin voor kinderspeelplaatsen.
Ik zelf was er begin oktober en boven op de top was het erg koud en lag er sneeuw dus zorg voor warme kleding en goede schoenen
De villacher Alpenstrasse is gratis te bezoeken met de Karntencard