Kiev reisblogs

met Pasen naar Kiev

jeannette was er (tot 26 apr 2011) Gepost op 21 sep 117 reacties

Mijn vriendin Josienna en ik besloten met Pasen naar Kiev te gaan. We hopen er een bijzondere sfeer te treffen want het is een groot feest in de Russisch orthodoxe traditie.
We vliegen met Wizz air vanaf Dordmund op airport Zhulyany, net buiten Kiev. We hebben vanuit de hostel een transfer geregeld voor 5 euro.

We bezoeken de eerste dagen mooie kerken, en we zijn naar het Lavra geweest, een terrein met kerken, kloosters, en een ondergronds gangenstelsel,waar dode monniken liggen, indrukwekkend! Het Lavra is gelegen langs de Dnjepr (Lower Lavra). Het is bijzonder sfeervol omdat het pasen is en overal zien we rituelen, kerkdiensten met prachtig gezang en mensen met paasmanden die wachten op de priester om gezegend te worden. Ook is dit het eerste weekend dat het prachtig weer is in Kiev en de mensen genieten er zichtbaar van.

De Khrechatyk is de winkelstraat van Kiev met internationale winkelketens en is op zondag autovrij. Met Pasen waren er dit jaar ook allerlei activiteiten zoals voorrondes van het eurovisie songfestival en een dans wedstrijd met honderden jongeren.
 
Je kunt ook voor weinig geld naar de opera van Kiev,dus dat lijkt ons wel wat. We dachten dat we dit ruim van tevoren moesten reserveren maar dat hoefde niet. We konden 2 dagen van te voren nog alle rangen krijgen.

Een hele dag hebben we besteed aan het bezoek van Pirogova, een uurtje met de bus. Dit is een Oekains dorp van vroeger dat nu als openlucht museum dient. Er was volksdans en muziek op tweede paasdag en dat maakte het extra leuk.

Tot slot hebben we nog het Tjernobil museum bezocht, een indrukwekkend museum en helemaal bijzonder omdat het dit weekend precies 25 jaar geleden is dat deze kernramp plaatsvond.

Wij vonden Kiev zeer de moeite waard. Er is erg veel te zien, en met Pasen is de sfeer zeer bijzonder. Het weer heerlijk (tussen 20 en 25 graden, want Pasen viel laat dit jaar) zodat we lekker op terrassen konden zitten op het grote centrale plein of aan Dnjepr.

Nog wat info:
De metro is uitstekend: je betaalt 2 Grivna per rit, dat is 0,20 Eurocent. Alleen is het wel lastig als je geen cyrillische tekens kunt lezen. Daarom is een reisgidsje met Russisch op reis wel handig.

Op de Oekraine startpagina staan uitgaanstips, je kan er ook een berichtje achterlaten, er zijn Nederlanders die in Kiev wonen en het nodige weten. Meestal zijn het wel tips voor mannen waar je vrouwen kunt ontmoeten, want de Oekraiense vrouw is een gewild exportprodukt.

zie verder ook mijn eerder geplaatste tips en foto's.

jeannette Positie 48 (36855 p.) Lid sinds 12-09-2007 Foto's en tips: 3989 Blogs: 65 Fans: 25

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
het Lavra
blogfoto nr. 2
naar de opera
blogfoto nr. 3
paasdienst
blogfoto nr. 4
paasmanden
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vipbehandeling en baksjies
2 5
Gepost op 11 maart
Bangladesh Dhaka
met een Cessna over de Namib woestijn
4 25
Gepost op 22 januari
Namibië Centraal Namibie
muziekreis in Nashville en Memphis
4 6
Gepost op 01 november
Verenigde Staten Georgia en Tennessee

Reacties bij deze blog

kokkeeri

Door: kokkeeri • Geplaatst op

mooie promotie voor kiev, eigenlijk een hele lange tip!

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Enthousiasmerende blog Jeannette. leuke info erin verwerkt.

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Je brengt me alweer op een nieuw reisidee! Lijkt me heel interessant om met Pasen te zijn!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Goed verhaal met heel bruikbare tips. Dank je wel

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Een hele leuke blog had er zelf nooit aan gedacht. Je hebt me dus op een idee gebracht!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.