Tromso image

Tromso


Beste reistijd

Tromso
Noorwegen
Lianne

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Tromso

Het weer in Tromso

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Tromso te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Tromso? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Tromso

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Noorwegen:In het noorden is een extreem koud klimaat op de toendra’s, temperaturen dalen tot ver onder het nulpunt, met een  zon die niet op komt! Beste reistijd voor Tromso is eind februari t/m maart. Daartegenover staat dat ’s zomers de zon niet onder gaat. Juni t/m augustus zijn daarom ook goede maanden om Tromso te bezoeken. Om het Noorderlicht te bezichtigen kun je het best in het voor- of najaar gaan. Expeditiecruises naar Spitsbergen (Svalbard) zijn alleen mogelijk van juni t/m september.