Lofoten

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lofoten image

Lofoten

Lofoten
Noorwegen
Laidbackfool

Op weg naar Lofoten

Wat een noodweer was het vandaag, gelukkig hoefden we maar 550 km te rijden. En het is ook alleen maar door de dikke sneeuw. We hadden gerekend op een uur of 7. Dit werden er helaas bijna 10. Soms kwam er een vrachtwagen voorbij die een complete sneeuwstorm veroorzaakte voor je auto. Levensgevaarlijk!!! Ik denk dat ik nog nooit zoveel heb gevloekt in een auto. Maar ach ook dit is reizen!

Naar mate de reis voorderde werd het weer steeds beter. Onderweg stopten we bij een natuurgebied. We waren nog geen 10 minuten onderweg en we zagen al een hele groep rendieren door de sneeuw heen aan het spelen. Wat zag dit er vet uit, en dat op nog geen 3 meter afstand. Ze hielden ons wel goed in de gaten zeg. Zodra we maar een stap dichterbij zetten keken ze gelijk op en zag je bij sommige een agressieve blik. Ook zagen we nog elanden en wolven. Wat zijn wolven toch een mooie beesten zeg. Van 200 meter afstand hoorden we al een mega hard gejank.
Om kippenvel van te krijgen.

Het laatste stuk van de reis was echt indrukwekkend. De zon ging al vroeg zakken wat zorgde voor schitterende luchten over de fjorden. De ene kleur was nog mooier als de andere. Met pikdonker kwamen we aan in Andenes waar we morgen opzoek gaan naar orca’s.

Maar eerst nog even lekker eten en wie weet nog wat noorderlicht…