Noorwegen

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Noorwegen image

Wildkamperen in Noorwegen

Noorwegen
Europa
Saskiahamminga

Wildkamperen in Noorwegen

Tijdens onze rondreis afgelopen zomer door Noorwegen wilden man en zoon (11) ook een paar nachtjes samen wildkamperen.
In Noorwegen en Zweden is wildkamperen toegestaan als je je houdt aan de regels van het zogenaamde ' allemansrecht' . Dat betekent dat je mag kamperen waar je maar wilt, zolang je maar uit de buurt blijft van gecultiveerd land, woningen en privé terreinen, en liefdevol omgaat met de natuur en zijn bewoners.

We verbleven een paar dagen in een blokhut, midden in de natuur, vlakbij het plaatsje Kvinlog. Een gebied met weinig toerisme en veel ongerepte natuur.
De ideale plek voor het wildkamper-plan, en het was ook nog eens prachtig weer. Dus de heren lieten mij achter in de afgelegen blokhut (echt waar...) en zetten hun tentje op aan een rivier, midden in een veld, een kilometer verderop. Ik vond het best spannend, vooral voor mezelf dan, en zei om hen nog een beetje af te schrikken: "als er maar geen eland over jullie goed gecamoufleerde tentje struikelt", deze was namelijk nauwelijks te zien in al het groen. Maar dat zou de pret voor hen alleen maar groter maken. "Heerlijk toch, de blokhut voor jezelf" zei mijn man, "waar ben je bang voor, er is hier niemand!" "Ja, daarom juist" was mijn schuchtere antwoord...
Ik sliep niet echt geweldig zal ik eerlijk toegeven, maar de mannen hadden uiteraard een geweldige nacht: 's avonds een kampvuurtje op de rotsen aan de rivier, 's nachts spannende onbekende geluiden in het bos verderop, en vroeg wakker doordat de zon zo vroeg opkwam. Na een frisse duik in de nabije rivier waren ze weer helemaal fit en klaar voor een mooie dag in de Noorse natuur.
En ik nam ook een frisse duik, even wakker worden...

Foto's

Prachtige plekje langs de rivier
Prachtige plekje langs de rivier
Saskiahamminga
De tent opzetten
De tent opzetten
Saskiahamminga
's ochtends een frisse duik in de rivier
's ochtends een frisse duik in de rivier
Saskiahamminga