Vasteland reisblogs

TV-debuut in Griekenland

riknikele was er (tot 04 sep 2000) Gepost op 30 jan 1010 reacties

Afgelopen periode volgde ik een vak op de universiteit waarbij ik essays leerde schrijven. In totaal heb ik er vijf moeten schrijven, waarvan de laatste eergister ingeleverd is. Voor vandaag moest ik een reflectieverslag schrijven, dus ik zit lekker in de schrijf-spirit, laat ik die hier maar even gebruiken dacht ik zo! ;-)

Ik heb nog enorm veel momenten die ik met jullie wil delen, maar toen ik al mijn afgelopen reizen afging in mijn gedachten, kwam er opeens een beeld naar voren van veel langer geleden. We gaan terug naar het jaar 2000...

Ik ben 11 jaar en zit in groep 8 van basisschool De Windroos in Wijk bij Duurstede. Omdat mijn vader vroeger bij het WNF heeft gewerkt, zijn we geabonneerd op het blad Tam Tam, een fantastisch kinder- en dierenblad! Maar als echte Disney-fanaten krijgen we natuurlijk ook de Donald Duck elke week op de mat! Wie had gedacht dat die combinatie ooit tot een reisje en tv-debuut zou leiden...
Op een dag vertelt mijn moeder dat de Tam Tam heeft gebeld en dat we, mijn broertje Koen van 8 en ik, zijn uitgekozen om in het blad te komen met een foto en interview. We zijn door het dolle heen en kunnen niet wachten tot we op de definitieve dag klaar zijn met school. Een half uurtje nadat we thuis zijn gekomen gaat de bel: daar zul je ze hebben! Koen loopt al naar de gang om de deur open te doen, ik wacht geduldig af... Maar waarom duurt het zo lang? Als ik na een tijdje ook de gang in loop weet ik niet wat ik zie: kleine Koen tegenover een cameraman, geluidsman en, jawel, Henny Huisman!

Omdat ik er niet bij was vertel ik nu even hoe die eerste ontmoeting er op tv uitzag. Als Henny Huisman aan Koen vraagt of hij weet wie hij is, begint Koen te stotteren: ja, van de.... van de van de... van eeehh, van de... Mini Playbackshow!!!!

Niet veel later zitten we op de bank, met Henny in het midden. Hij vraagt ons naar de Tam Tam en onze liefde voor de dierenwereld. Uiteindelijk draait het gesprek richting gieren. Dan komt het hoge woord: 'zouden jullie met Caroline Tensen naar Griekenland willen om gieren te spotten?'

Wat blijkt, door ons lidmaatschap bij én de Tam Tam én de Donald Duck, zijn we uitgekozen voor de Surpirse Show Dierendag Special (je verzint het niet haha). Verschillende mensen die 'iets met dieren hebben' worden verrast, waaronder wij!

Een paar weken later staan we op schiphol afscheid te nemen van onze ouders. We hebben nog nooit gevlogen en ik heb enorme vliegangst! Onze ouders mogen helaas niet mee, maar er is wel een begeleidster. Het is maar voor 5 dagen, maar toch is het afscheid emotioneel. We zijn ook pas 11 en 8 jaar oud..

Die avond landen we in Alexandroupoulis, een stad tegen de Turkse grens. We verblijven in een luxe hotel, wat wel even wennen is. Met papa en mama kamperen we elk jaar in de tent... De volgende ochtend bij het buffet zien we Caroline voor het eerst, ze had een vlucht later. Samen met de regisseur, de camera- en geluidsman en onze begelidster gaan we 4 dagen op pad om gieren te spotten en filmen. Het is lastig om te herinneren hoe het was om mee te werken aan zo'n televisieproductie, je bent daar op zo'n leeftijd nog niet zo bewust mee bezig. Wel kan ik me herinneren dat we vaak iets 'geforceerd' moeten doen of zeggen, wat ik erg vreemd vind... Het zal wel leuk zijn voor tv?
We zien de gieren, wat een schitterende beesten! Ook de omgeving is prachtig bergachtig! Caroline Tensen is daarentegen niet zo'n lieverd haha. Ze heeft het iets te vaak over een 'net nieuwe boot' en laat ons makkelijk 3 uur op onze hotelkamer vervelen om ons vervolgens op te bellen dat we niet op het bed mogen springen (tsja je moet wat haha). Toch grappig dat mijn opa's en oma's helemaal dol op d'r zijn als we weer landen op Schiphol, het zal wel een eerste indruk zijn... ;-)

Op 4 oktober, dierendag, is de uitzending. De 5 dagen hebben maar liefst 7 minuten televisie opgeleverd. We lachen ons stuk om bepaalde uitspraken, gekke bekken en leuke herinneringen. Zelfs nu kijken we 'm nog heel af en toe terug, het was toch wel erg bijzonder!

Op de middelbare school heb ik altijd gedroomd van een baan als presentator, wat later veranderde in presentator van reisprogramma's. Nog steeds lijkt de 'Floortje Dessing-baan' mij een van de mooiste jobs op aarde, dus wie weet wat mijn debuut me nog op kan leveren...! ;-)

riknikele Positie 2673 (20 p.) Lid sinds 23-11-2008 Foto's en tips: 475 Blogs: 9 Fans: 43

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
In onze outfits
blogfoto nr. 2
Even de camera uitproberen
blogfoto nr. 3
Filmen op locatie
blogfoto nr. 4
Koen en ik in onze outfits op de berg
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Dan maar Praag!!
0 14
Gepost op 21 april
Tsjechië Praag
Ojee ojee ojee ojee ojee ojee ojee
0 10
Gepost op 16 april
Kroatië Overig kustgebied
De mooiste reismomenten zijn de onverwachte...
4 9
Gepost op 20 november
Thailand Bangkok

Reacties bij deze blog

jvanmoorsel

Door: jvanmoorsel • Geplaatst op

Wat een geweldig verhaal, heel leuk geschreven. Ook mij lijkt de baan van Floortje Dessing geweldig, maar volgens mij denken heel veel mensen daar zo over hahaha ;-)

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Altijd al gedacht dat er iets met je aan de hand was ... ;-) Een pre-puberaal tv-optreden met Carolien Tensen. Dit verzin je niet .... Van mij mag je die Floortje Dressing vanavond nog opvolgen!

movos

Door: movos • Geplaatst op

Wat zal dat als jongen van 11 een indrukwekkend avontuur zijn geweest!! Geweldig verhaal, Rik!! ...Ennuh, mocht je die "Floortje-job" krijgen, kan ik dan hierbij alvast solliciteren als assistent?!??

Marjan

Door: Marjan • Geplaatst op

haha, heerlijk Rik!!! Mooi beschreven, je hebt talent!

marjolijn

Door: marjolijn • Geplaatst op

een bijzonder verhaal. leuk zo'n jeugdbelevenis, zoiets had ik ook wel mee willen maken, en.. ben je al niet de Floortje Dessing van Columbus?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.