Peloponnesos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Peloponnesos image

Tolo, klein maar fijn

Peloponnesos
Griekenland
ChristaThieme

Tolo, klein maar fijn

De volgende ochtend slapen we uit, we staan pas om half 9 op. We ontbijten rustig, pakken onze tassen in en vertrekken uit Dimitsana. Dit keer rijden we via Tripoli naar de kust van de Argolische Golf. Onze eindbestemming is Tolo dat 10 km onder de oude hoofdstad Nafplio ligt. Het is een populaire vakantiebestemming voor de Grieken en daardoor vrij toeristisch. Onderweg komen we ineens een schildpad tegen die de weg probeert over te steken. We stoppen meteen, stappen uit en brengen hem naar de overkant van de weg voordat hij overreden wordt. Onze goede daad van vandaag hebben we weer gedaan.

We verblijven in Meraki Apartments. Alexis en Mania ontvangen ons zeer gastvrij en we genieten van het zwembad, de vriendelijke en open sfeer, de dieren (2 honden en 2 katten) en hun Griekse vrienden. Het duurt niet lang of Bart kletst er heerlijk op los, de kinderen vermaken zich met de Griekse buurtkinderen en Mania doet met onze dochter een schoonspringwedstrijd. De pizza die Mania voor ons maakt is de lekkerste die we in Griekenland hebben gegeten. Mania doet ons een aantal voorstellen om de komende 2 dagen te vullen. We kunnen naar Nafplio gaan en de oude stad bekijken, we kunnen een bootje huren en langs de stranden en eilanden in de buurt varen en ergens gaan picknicken en als laatste kunnen we gaan waterskiën met de speedboot van Alexis.

De volgende dag waterskiën lijkt ons erg leuk, maar door omstandigheden kan het helaas niet doorgaan. Mania blijkt zich in de loop van de ochtend niet lekker te voelen, dus Alexis dient het werk over te nemen. Daardoor wordt het voor ons niet waterskiën, maar een heerlijk dagje aan het mooie zwembad. Het is de eerste keer deze vakantie dat we helemaal niets anders doen. Morgen hebben we nog één dag. Doordat we vandaag veel zon hebben gezien lijkt een dagje water - of het nou waterskiën of bootje varen is - ons niet verstandig. Dus gaan we onze laatste dag toch nog Nafplio bekijken.

In Nafplio bekijken we het fort dat de haven in vroegere tijden beschermd heeft, genieten we van het uitzicht en zoeken we onze laatste geocache bij de klokkentoren. Het havenstadje zelf is niet zo heel bijzonder, dus rijden we na een klein rondje weer terug naar Tolo waar we onze laatste paar uren doorbrengen bij het zwembad. Mania heeft beloofd dat we vanavond een ontbijtpakket krijgen want morgenochtend heel vroeg vertrekken we weer naar Athene. Dan is het nog een kwestie van de huurauto inleveren, inchecken op het vliegveld en dan vliegen we weer naar huis.

Foto's

19559.jpg
19559.jpg
ChristaThieme
3686b.jpg
3686b.jpg
ChristaThieme
5b864.jpg
5b864.jpg
ChristaThieme