Peloponnesos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Peloponnesos image

De Olympische Spelen onder de loep

Peloponnesos
Griekenland
ChristaThieme

De Olympische Spelen onder de loep

Deze morgen tijdens onze roadtrip verloopt iets anders dan gepland. Gedurende de nacht is de zwakke rug van manlief gaan opspelen. Hierdoor is hij deze ochtend met veel pijn wakker geworden en kan hij niet goed lopen. Gelukkig ligt Olympia slechts op een half uurtje rijden van ons hotel in Kalo Nero. We besluiten het vandaag dan ook rustig aan te doen. Aan het eind van de ochtend rijden we opnieuw langs de kustweg terug naar het Noorden om even onder Pyrgos weer het binnenland in te rijden, richting Olympia. Opnieuw komen we langs de Kaiafa bron, wat ons doet besluiten om daar nogmaals te stoppen. We willen zo graag de schildpadjes zien die daar in de sloot zouden moeten leven! Dit keer zijn we beter voorbereid en hebben we wat brood van het ontbijt meegenomen om ze te lokken. Bij de sloot zien we geen schildpadden maar wel veel kleine visjes.

Dochterlief gooit het eerste stukje brood in de sloot en een grote wolk van kleine visjes schieten als een stel pirañas op het brood af. Een geweldig gezicht! Daarna gooit ze nog wat kruimels in het water en we zien de eerste schildpadjes hun kopjes boven water steken. Yes, daar zijn ze! Uiteindelijk komen er best veel schildpadden, van groot tot klein, op ons lekkere brood af. het was alleen erg lastig om ze op de gevoelige plaat te zetten. Ze komen vanuit de diepte en pakken het brood het liefst als het al aan het zinken is. Daardoor komen ze bijna niet boven.

Daarna rijden we door naar Olympia en ondertussen zijn de heetste uren van de dag alweer aangebroken. We besluiten dan ook om deze middag het koele museum in te duiken waar de geschiedenis en allerlei vondsten van deze archeologische site te zien zijn. Daarna een heerlijke duik in het zwembad van het hotel en een afspraak gemaakt voor een massage die de rugpijn van Bart hopelijk gaat verlichten. De wachttijd brengen we aan het zwembad door. Nu nog een heerlijke BBQ buffet in de tuin van het hotel met mooi uitzicht op de vallei en onze dag zit er weer op.

We verblijven maar één nacht in Olympia, dus de volgende ochtend gaan we de site bezoeken. Het is jammer dat we hier in het weekend zijn, want 2 van de 3 musea - waaronder een interactieve - zijn helaas gesloten. We zijn om 08.15 op de site en één van de eerste bezoekers. Het is nog heerlijk koel. De ruïnes zijn indrukwekkend en een aantal plaatsen waar voorwerpen uit het museum vandaan komen worden door de kinderen herkend. Zelf zijn we onder andere op zoek gegaan naar de plek waar het Olympisch vuur wordt aangestoken. Het blijkt een kleine rechthoek van simpele stenen te zijn en enkel door de aanwezige foto's heb je enig idee hoe het er aan toe gaat.

Na ons bezoek aan de site gaan we terug naar het hotel om uit te checken en nog een laatste keer gebruik te maken van het zwembad. Heel belangrijk omdat ons volgende hotel in Dimitsana geen zwembad zal hebben!

Foto's

b6d90.jpg
b6d90.jpg
ChristaThieme
3499f.jpg
3499f.jpg
ChristaThieme
c1fde.jpg
c1fde.jpg
ChristaThieme