Mykonos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mykonos image

Vervolg aankomst Mykonos 2009

Mykonos
Griekenland
Ninkey

Vervolg aankomst Mykonos 2009

Op Mykonos aangekomen belanden we gelijk in een chaos van proppers (ik kan geen andere naam voor ze bedenken) en reizigers. Want blijkbaar willen al deze jongeren naar Paradise Camping. In een busje voor 20 personen worden we met 40 man erin gepropt en zitten we gezellig bij elkaar op schoot en wordt er al geflirt met leuke blonde meisjes.

Op de Camping eigenen Vincent en ik snel onze tentplek toe. Onze buren blijkt een Roma gezin te zijn, die met zeker 10 familieleden in 1 tent slapen, dit ook de hele dag doen, hun hele huisinrichting lijkt te hebben meegenomen wat in een straal van 5 meter om hun tent verspreid ligt, een waslijn met zeker 1000 kledingstukken wat 3 dagen heeft gehangen en kleine meisjes die mijn scheermesje en handdoek willen 'lenen'. Gelukkig hebben we een hangslotje bij ons waar we de tent toch maar mee op slot doen.

De camping is gezellig, Mykonos een megafeesteiland en het paradijs voor homo's. De feesten gaan tot 6.00 uur 's ochtends door en de eerste nacht hebben we amper geslapen. We hebben tot 1.00 uur gedanst in de Beachbar, waarna het feest voor € 25,- doorging in de Club. Aangezien wij daar niet voor gekomen zijn, gingen wij slapen, of probeerde ik dat. Vincent slaapt wel, maar ik hoor elk liedje voorbij komen... Om de dag is er een feest, dus slapen gaat niet helemaal lekker. Als ik om 6.30 uur naar het toilet moet, liggen er dronken jongeren tegen de muur en wordt ik bijna met deze jongeren door de campingeigenaar weggestuurd... (heel Mykonos gaat hier namelijk stappen en moeten na het feest dus terug naar hun hotel/camping/appartement). Het strand is prachtig mooi, overal staan groepjes mannen en liggen er naakte mensen te zonnen. Vincent heeft nog nooit zoveel aandacht gehad van mannen en ik ben beledigd dat er geen man naar mij kijkt... naast Vincent dan!

Op onze derde dag zijn we vroeg opgestaan om de eerste boot om 9.00 uur te nemen naar het archeologisch paradijs Delos, een eiland van de Oude Grieken wat nu dus niet meer bewoond wordt. Bij de oude haven van Mykonos worden we eerst begroet door een poes die gelijk op schoot springt en daarna zien we de legendarische pelikanen!!!
Op Delos worden we bedolven door de oude overblijfselen van de Oude Grieken, geweldig en super warm natuurlijk! In 4 uur crossen we het eiland over en beklimmen we een berg wat het kleine zusje van de Preikestolen in Noorwegen kon zijn. Wat hebben wij heerlijk geslapen in de ferry terug naar Mykonos...

In de campingwinkel hebben we een gasstelletje gekocht en hebben we een spaghettimaaltijd uit een zakje gemaakt door er warm water bij te doen. Tja, lekker is anders, maar dit is toch echt het kampeerleven!!!

Mykonos heeft een prachtig centrum van oneindige straatjes en witte huisjes met blauwe daken. We verdwalen er uren en 's avonds komen we dan weer een pelikaan tegen of een oude man met zijn poes waar hij erg trots op is.
Helaas zijn we snel klaar met onze feestcamping en biedt het eiland niet veel meer, dus kopen we een ticket voor de ferry en vertrekken we naar Paros!

Foto's

30603.jpg
30603.jpg
Ninkey
fb61c.jpg
fb61c.jpg
Ninkey
7094a.jpg
7094a.jpg
Ninkey