Griekenland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Griekenland image

Backpacken zuid-oost Kreta, Chania & Paleochora

Griekenland
Europa
Eaglezmr2

Backpacken zuid-oost Kreta, Chania & Paleochora

Griekenland stond al een tijdje op ons lijstje en dan komt de grote vraag, waar gaan we heen? We houden allebei van de natuur en de zee, met de ontelbare eilanden van Griekenland is de keuze enorm. De Samariakloof wil ik ooit nog wel een keer lopen en toen we een goedkoop ticket naar Chania op Kreta zagen was de keuze snel gemaakt. De planning is om direct naar het zuiden te reizen maar aangezien we met de backpack gaan hebben we geen echte planning nodig, buiten de Samariakloof gaan we zoveel mogelijk de meest toeristische plekken ontlopen.

10 september 2018, Chania
Na een goede 3 uur vliegen landen we op Kreta waar we de bus pakken naar het centrum van Chania. We belanden in de oude Venetiaanse haven. Op de boulevard eten en drinken we wat en dan wordt het tijd om een slaapplaats te vinden. We zitten hier tussen dure de boetiek hotels maar uiteindelijk vinden we via een website een kamer bij Morfea’s Nest. Je kunt er tegelijk toiletteren, douchen en tandenpoetsen maar het is een betaalbare optie in 1 van de mooiste straten van Chania. In de avond speuren we in alle smalle straatjes naar leuke winkels en restaurants, een stad met veel sfeer!

11 & 12 september 2018, Paleochora
We hebben zitten twijfelen, beginnen we aan de zuidkust bij Elafonisi of Paleochora en als we in de Lonely planet iets lezen over honderden parasols op Elafonisi Beach is de keuze snel gemaakt, we pakken de bus naar Paleochora. 4 x per dag gaat de bus en binnen 2 uur staan we in het zuiden. Ook hier zijn weer kamers genoeg te vinden, bijna elk restaurant heeft wel een bordje hangen met “rooms for rent”. Zelf hadden we in de bus al een kamer geboekt en niet veel later worden we opgehaald op het terras door de neef van de eigenaar.

We hebben een appartementje vlak bij het strand dat verhuurd wordt via Airbnb (Snailhut).
Paleochora is een klein plaatsje met een relaxte sfeer, het heeft een zandstrand en een stenenstrand. Bovenop de heuvel liggen de resten van een Venetiaan’s kasteel, het stelt niet veel voor maar je hebt wel een mooi uitzicht over Paleochora. We zijn hier 2 dagen die we vooral gebruiken om zo min mogelijk te doen, leuke restaurantjes bezoeken en genieten van het strand en de zee. Het water is hier ongelofelijk helder. De laatste avond begint het flink te waaien en komt er slechter weer aan…. morgen willen we langs de kust lopen naar Sougia.

Foto's

uitzicht vanaf het oude fort bij Paleochora
uitzicht vanaf het oude fort bij Paleochora
Eaglezmr2
Het stenenstrand bij Paleochora
Het stenenstrand bij Paleochora
Eaglezmr2
Het zandstrand van Paleochora
Het zandstrand van Paleochora
Eaglezmr2
Gezellige restaurants in Paleochora/
Gezellige restaurants in Paleochora/
Eaglezmr2