Griekenland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Griekenland image

5 daagse trektocht door het Pindosgebergte inclusief Vikoskloof

Griekenland
Europa
Ruudblok

5 daagse trektocht door het Pindosgebergte inclusief Vikoskloof

Ik neem jullie mee op een trekking door het Pindosgebergte dit is de centrale bergrug van het Griekse vasteland en strekt zich uit van Mount Grammos aan de noordwestelijke grens van Albanië
tot aan de golf van Korinthe. Binnen het gebied bevinden zich de hoogste bergen van Griekenland
Gamila (2480 m) en de Astraka (2436 m) in de Noordelijke Pindos en de Lakmos (2295 m) en de Athamanon (2393 m) in de Zuidelijke Pindos.
In het Pindosmassief bevinden zich twee nationale parken: het Nationaal Park Vikos-Aoös, dat de rivierdalen van de Aoös en de Vikos omvat, en het Nationaal Park Pindos.
Het klimaat is er naar Griekse normen erg ruw: vanaf oktober tot mei zijn de bergtoppen met sneeuw bedekt. Vooral in de noordelijke keten komen nog Europese wolven en bruine beren voor.
Bij de opening in 1975 waren er 75 en nu naar schatting 380 bruine beren. In de tijd dat wij er waren had er al 40 dagen niet geregend en kwamen er beren naar het dorp opzoek naar eten en vocht wanneer zij te regelmatig een dorp gaan bezoeken worden ze gedood. Onderweg zagen we dat een kalf aangevallen was door een beer.
Start: De tocht begint inde plaats Monodendri waar we eerst het klooster hebben bezocht, daarna daalden we af ij de kloof voor een tocht van ongeveer 20 km die 6 a 7 uur gaat duren. Voor een overnachting klimmen we 200 meter naar de plaats Vikos om de volgende dag weer af te dalen en aan de andere zijde 600 meter te stijgen naar het dorp Mikro Papingo na de luch brengen we een kort bezoek aan de grote broer van het dorp (6 huizen meer) Megalo Papingo.
Omdat het gebied dicht tegen de Albanese grens ligt zijn er geen gedetailleerde kaarten aanwezig dat maakt de trip soms moeilijk.

Foto's

4a222.jpg
4a222.jpg
Ruudblok
d482b.jpg
d482b.jpg
Ruudblok
f7e5f.jpg
f7e5f.jpg
Ruudblok