Sofia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Markten in Sofia

Sofia,
Bulgarije


Zoals vele grote steden heeft Sofia ook een paar leuk markten die de moeite van het bezoeken waard zijn. Vanuit het centrum loop je richting de Leeuwenbrug. Tegenover de Banya Bashi moskee is de overdekte markthal Halitte. Hier kan men o.a. voedsel kopen. Eigenlijk is er van alles te koop. Er zijn zo’n 90 stalletjes

Aan het eind van die weg kom je uit bij de Leeuwenbrug, een gewone verkeersbrug over het water waar op iedere hoek van de brug een stenen leeuw staat. Eigenlijk niks bijzonders, ware het niet dat hier via een zijstraatje de grote Vrouwenmarkt begint. Hier verkopen ze van alles, maar het meeste groenten en fruit. Armetierige stalletjes met een parasol erboven op. Er wordt ook volop kleding verkocht. De kwaliteit is zoals de prijzen, heel matig dus. Bulgarije is ook een van de armste landen van Europa. Let hier wel op zigeuners en hou ze voor je. Desalnietmin is het leuk om over de markt te gaan.

Bij de Alexander Nevsky kathedraal is een parkje met een aantal kraampjes met allerlei spullen. Iconen in overvloed, maar nog veel meer snuisterijen.
Veel Russische souvenirs als medailles, helmen, bontmutsen en veel SS spullen uit de oorlog. Ook oude muziekinstrumenten.