Dubai

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter Appie007

Dubai maakt deel uit van de Verenigde Arabische Emiraten. Je vindt in Dubai kilometers strand, adembenemende wolkenkrabbers, enorme winkelcentra en een bruisend nachtleven. Als avonturier kan je ook de hoge zandduinen van de woestijn bezoeken.

Dubai – een stad van uitersten

Dubai is een luxe stad. Niet voor niets vind je hier torenhoge wolkenkrabbers, enorme winkelcentra en in de stad waar het in de zomer ver boven de 40 graden is, kan je ook nog eens gaan skiën in een indoorskibaan. Toch vind je er ook nog genoeg authentieke locaties terug. Als je in Dubai bent, mag je ook zeker niet de prachtige woestijn overslaan die slechts op een uurtje van het centrum ligt. Waag je aan een woestijnsafari, geniet van een buikdanseressenshow of bekijk de prachtige zonsondergang.

Bezienswaardigheden die je niet mag missen

Het hoogste gebouw ter wereld ligt in Dubai. De Burj Khalifa heeft een hoogte van maar liefst 828 meter. Het gebouw heeft twee observatieplatformen wat je kunt bezoeken. Daarnaast kun je je goed vermaken in de Dubai Mall. Met een winkeloppervlakte van meer dan een half miljoen vierkante meter en ruim 1200 winkels is het officieel het grootste winkelcentrum van de wereld. 

 

Informatie over Dubai

Beste foto's & tips van Dubai

Een prijzig ontbijt voor een onbetaalbare reiservaring. Zo zal ik me mijn bezoek aan de Burj Al Arab (Hotel van de Arabieren) blijven herinneren. Voor 80 Eur...

>>

De oude souk in het stadsdeel Deira ligt vlak naast de Creek. De fraaie windtorens zorgen voor de nodige verkoeling van het winkelend publiek. Hier kun je al...

>>

We zijn net terug van onze vakantie in Dubai. Wat een gave stad is dat! Deze foto is genomen aan de Dubai Fontain. Overdag steekt het water af tegen de moo...

>>

Kaart van Dubai en omgeving

Locatie op de kaart
Laatste Dubai Artikelen

Met onze reisgids Dubai ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Handige Tips
Door: Yorick Lips
Uitgerust het vliegtuig in? 4x relaxen op het vliegveld

15 sep 2017, Wat doe jij op de luchthaven om de tijd te doden? Een koffietje drinken? Een tijdschriftje lezen? Of je geld uitgeven in de taxfree zaken? Wij hebben een beter idee: duik het zwembad in! Regel het zo.

0
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Reisnieuws
7 plekken die je NIET moet bezoeken deze zomer

27 mei 2017, Je staat al zolang je je kunt herinneren te popelen om die éne highlight van dichtbij te zien. Maar als je er aankomt blijkt het een grote anticlimax. Klinkt bekend in de oren? Sla deze zeven plekken deze zomer dan over en ga voor het alternatief.

1