Abu Dhabi omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Abu Dhabi omgeving image

"Wanneer gaan we weer naar Abu Dhabi?"

Abu Dhabi omgeving
Verenigde Arabische Emiraten
Saskiahamminga

"Wanneer gaan we weer naar Abu Dhabi?"

In de kerstvakantie 2012 gaan we met onze zoon, dan 5 jaar, naar Abu Dhabi. 

We verblijven hier een aantal dagen in het Empty Quarter, vlakbij de grens van Saoedi Arabië, en een aantal dagen in de stad. Voor zoonlief is het vanaf het begin een groot feest: eerst uren met de auto over een eindeloze weg, dwars door de enorme woestijn. Zo'n grote zandbak heeft hij nog nooit gezien, en er lopen zelfs kamelen langs de kant van de weg! Hij kijkt zijn ogen uit.

 Voor deze gelegenheid heb ik hem mijn kleine digitale camera gegeven, en laat hem zelf foto's maken, om zo een beeld te krijgen van Abu Dhabi door zijn ogen. Als hij 's avonds ligt te slapen scroll ik nieuwsgierig door zijn foto's van de dag. Geweldig om te zien met welke blik hij hier rondkijkt en deze reis beleeft. 

We genieten met elkaar van de grootsheid van de woestijn, en beklimmen iedere dag de enorme zandduinen. Wij komen hijgend bovenop de top, na ruim een half uur klimmen. Hij rent gerust nog even naar een andere duintop, waar hij een vlag ziet staan. 

We bewonderen enorme valken, die zoon ook op zijn arm mag houden. We maken een tochtje op de rug van een kameel, wat hij toch wel een beetje spannend vindt. Het hobbelt en als hij moet afstappen gaat het dier diep door z'n knieën en kukel je er bijna voorover vanaf. We eten heerlijke Arabische hapjes, proeven nieuwe smaken en heerlijke zoetigheden. We wandelen rond over de zandvlakte, en zoeken naar torren, hagedisjes en zeldzame bloemetjes. 

We bewaren het prachtige oranje zand in een leeg waterflesje, om thuis nog bij weg te kunnen dromen. Het uitzicht op de eindeloze woestijn vanaf ons terras vindt hij het allermooist. Maar nog mooier met zijn autootjes ervoor. 

Wat een geweldige tijd, en wat genieten we van onze zoon, die het allemaal zo intens beleefd. Nog steeds vraagt hij een paar keer per jaar: "Wanneer gaan we weer naar Abu Dhabi?"

Foto's

2422d.jpg
2422d.jpg
Saskiahamminga
b5e38.jpg
b5e38.jpg
Saskiahamminga
5252e.jpg
5252e.jpg
Saskiahamminga
42dfa.jpg
42dfa.jpg
Saskiahamminga
21964.jpg
21964.jpg
Saskiahamminga
3bfa6.jpg
3bfa6.jpg
Saskiahamminga
a3cda.jpg
a3cda.jpg
Saskiahamminga