Izmir

'415968' door Everlasting '415968' door Everlasting

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

By the Bergama Baker

Everlasting

Under the Pergamum hill is now the modern city Bergama. The climb has given us an appetite and while by man stops by the baker to pick up bread for our lunch, I am back in my comfort zone of street photography :). The two elderly gentlemen rest their old legs and watch the world go by.

'38550' door monique-thijs '38550' door monique-thijs

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

Onder water bij de...

monique-thijs

Een foto van een murene op de voorgrond met mij er achter. Op dat moment wil ik een foto maken en komt monique van achteren aangezwommen.

'356072' door EvanderHel '356072' door EvanderHel

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

Geen touw aan vast te

EvanderHel

De haven van Izmir. Een schip wacht rusteloos tot de bemanning haar vrijlating op touw gaat zetten. De kapitein heeft de touwtjes echter strak in handen en de bemanning zit ondertussen op het vinkentouw. Men praat met elkaar en ik kan er geen touw aan vastknopen. Ook kan ik door de touwen het bos bijna niet meer zien... Misschien moeten ze het touw wat vieren. Maar welke dan?

'415907' door Everlasting '415907' door Everlasting

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

Enroute to Gumusluk

Everlasting

We left Istanbul in our rental car and drove three days to Gumusluk to visit friends. We stopped twice overnight at small bed and breakfast and during the day if we passed interesting places. One of our stops was Pergamum. This is reputedly the steepest amphitheatre anywhere in the Roman Empire. You can see the modern town of Bergama below. It seated 10,000 people. This had the steepest seating of any known theater in the ancient world. Amphitheatres were built on hillsides to maximize the acoustics. If you ever travel this way - stop! Although some of the most beautiful and intact monuments, such as satans throne is in the Berlin museum, I thought Pergamum was stunning and actually more impressive than Ephesus.

'483373' door YvanderWeijden '483373' door YvanderWeijden

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

Dit karretje heeft...

YvanderWeijden

Op mijn rondreis door een stukje Zuid-West Turkije kwam ik tijdens een wandeling door een verlaten dorpje deze, letterlijk, aan de kant gezette kar tegen. Een kar met een waarschijnlijk grote historie.

'348068' door michielcroezen '348068' door michielcroezen

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

Road to Heaven

michielcroezen

Fraai kunstwerk in Izmir. Wanneer je aan komt rijden met de auto lijkt het vanuit de verte net alsof je die weg omhoog gaat rijden, maar helaas, de gewone weg gaat langs dit kunstwerk. Izmir is een zeer relaxte stad om naar toe te gaan. Niet zo hectisch als Istanbul en ook niet zo mooi, maar de sfeer die er hangt is erg fijn.

'374064' door FRIEDAJANSEN '374064' door FRIEDAJANSEN

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

Een dagje Izmir

FRIEDAJANSEN

Een dagje Izmir....heerlijk geslenterd langs de boulevard. Er was veel ruimte voor voetgangers,vissers....Bovendien een goedondehouden park...op het gras lagen her en der wat mannen te slapen..aan het eind van de boulevard kwamen wij bij de oude stad...heerlijk...veel winkels, eetstalletjes,kruiden.. etc..na afloop met paard en wagen terug naar de boot. Wat een heerlijke belevenis, zittend in die hobbel de bobbel kar en alles nog eens een keer zien.

'328010' door EvanderHel '328010' door EvanderHel

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

Alle duiven op de ...

EvanderHel

Op een groot plein in de stad Izmir strijden mens en duif om voorrang. De mens loopt onverstoorbaar door, hangt op een bankje, zit bij de fontein, kijkt wat om zich heen of wacht op een afspraak. De duif beweegt zich hier continue tussendoor, zet geen stap eerder opzij dan strikt noodzakelijk en ruimt de gemorste etenswaren van de mens maar wat graag op. Alles is in harmonie... tot het meisje blij gaat hollen tussen dit alles. Men kijkt, lacht en de duiven vliegen op, maar niet ver. Het is immers ook hun plein.

'394905' door FRIEDAJANSEN '394905' door FRIEDAJANSEN

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

Doen

FRIEDAJANSEN

Als je in Izmir bent kan ik je zo'n rit met paard en wagen zeker aanraden! Eerst natuurlijk flink lopen etc. en daarna zo naar huis gebracht worden...een belevenis!!

'314552' door BenWReality '314552' door BenWReality

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

Huis op rots

BenWReality

Een opvallend huisje, of misschien een kerkje op de rotsen in de buurt van Izmir.

'394902' door FRIEDAJANSEN '394902' door FRIEDAJANSEN

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

Waakhond

FRIEDAJANSEN

Tijdens een wandeling door Izmir zag ik dit ontroerend tafereel.Heerlijk gewoon op het gras gaan liggen dutten en je hond die voor je waakt. Al hoewel?...van waken is eigenlijk geen sprake...gewoon samen even weg naar droomland..........

'359268' door JMouwen '359268' door JMouwen

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

'Efeze'

JMouwen

Sfeerfoto van de Celsusbibliotheek in Efeze. Een van de gebouwen die nog intact is gebleven. Efeze is een grote stad geweest en is een grote toeristische attractie. Hier stond de tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen.

'348180' door michielcroezen '348180' door michielcroezen

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

Pauw on the move..

michielcroezen

Deze pauw spotte ik ergens in de buurt van Izmir bij een wegrestaurantje. Zal daar wel bij hebben gehoord want liep daar wat gezellig rond. Het zijn op zich prachtige beesten maar het hoofd is eigenlijk het minst mooie al vind ik zelf. Toch is de foto best goed gelukt.

'135775' door Albert Weterings '135775' door Albert Weterings

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

Bankjes bij de moskee

Albert Weterings

Bankjes voor een moskee. Plaatje pakt me het meest in zwart wit.

'324574' door EvanderHel '324574' door EvanderHel

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

Hangjeugd!

EvanderHel

Oké, erg elegant zitten ze er niet bij. En de laatste mode dragen ze bepaald ook niet ;-) Maar deze mensen maken het zich wel gewoon even gemakkelijk en komen bij van de hectiek op een druk plein in de stad Izmir, zodat ze later weer fris en fruitig hun weg kunnen vervolgen.

'436505' door autominded '436505' door autominded

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

Vliegende Meeuw

autominded

Ondanks dat ik amper foto's van vogels maak was het hiervoor nu echt even tijd. Dit plaatje moest ik wel schieten. Op de achtergrond de rand van de stad Izmir.

'529062' door PatriciaHeukerOfHoekTjittes '529062' door PatriciaHeukerOfHoekTjittes

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

Weg van het...massato

PatriciaHeukerOfHoekTjittes

Er is zoveel meer dan de badplaatsen die we kennen. Hier kom je alleen Turken tegen, zij kunnen je alles vertellen over dat leuke marktje of die bijzondere plek.

'556041' door ChrisD '556041' door ChrisD

TurkijeIzmir

TurkijeIzmir

Light my fire

ChrisD

Tijdens een vuur show in turkije gefotografeerd. De man zwaait omzich heen met fijne kooltjes voor een verbluffend effect. Korte sluitertijd en hoge iso toegepast voor dit resultaat