Lhasa reisblogs

TASHI DELEK vervolg.

schenkel was er (tot 01 okt 2011) Gepost op 14 nov 116 reacties

We gaan weer vertrekken we hebben heerlijk weer en de hemel is zo blauw ,zo blauw heb ik hem nog nooit gezien.We worden gebracht naar het Drepung en Sera Klooster.Vooral het laatste is heel bijzonder omtezien.We mogen de hoofdtempel in waar de Monniken met hun dagelijkse gebed bezig zijn.
Mooi omtezien ze zitten allemaal op kussens tegenover elkaar en ja,zo zijn ze klaar met bidden en zo begint het weer,diepe respect heb ik ervoor.


We wandelen weer verder langs prachtige kamers met Boedha,s,klein en groot en overal word er gebeden,de gebedsmolens gedraaid en de mantra gepreveld.
Dan komen we in het park van het Sera klooster het is hier een drukte van belang,heel veel Monniken maar ook heel veel toeristen(helaas).
Zeer indrukwekkend om hier bij temogen zijn,
De monniken gaan hier een debat aan met andere monniken over het geen ze die dag geleerd hebben.Het gaat er soms heftig aan toe.Ze hebben bijna aleemaal een rozenkrans in hun handen en dat die niet kapot gaat tijdens zo,n debat daar snappen wij niks van.Ze gooien er nog net niet mee maar ze slingeren hem van hot naar her.
Dit hele gebeuren zullen we niet snel vergeten,gelukkig mogen we hier wel foto,s maken en we schieten er wel heeeel erg veel.


Na een weer onrustige nacht met paracetamol word het tijd om naar het Yamdrokmeer tegaan.En wel over een zeer slingerende maar mooie weg met prachtige uitzichten.
Ik heb nog nooit zovaak ,wow of gaaf,vet gehoord als daar het is ook zo mooi!!!!.
Op grote hoogte een prachtig blauw gekleurd meer tezien liggen ja dat is inderdaad GAAF!!!!!.Boven aangekomen kan je een foto maken alzittend op een Yak tegen betaling natuurlijk je krijgt een vies mutsje op je hoofd en een schaapje in je arm gedrukt en knippen maar,voor de liefhebber.Persoonlijk houd ik hier niet zo van en ben heerlijk op een bankje gaan zitten kijken en genieten zoveel als mogelijk is.Prachtig!.
We gaan picknicken aan het meer ,een prachtige plek,een minder lekkere picknick maar vooruit dat hoort er ook bij.

De meren zijn in Tibet heilig er mag niet gezwommen,gevaren en gevist worden in deze meren en gelukkig word dat nog heel goed nageleefd.

Op de terugweg gaan we langs bij een boerenfamilie waar ik al diverse foto,s van geplaatst hebt.Veel kinderen komen aangerend helemaal enthousiast om die rare hollanders tezien.Wat een piepkleine kamertjes hebben deze mensen en in het keukentje staat zelfs nog een klein altaar.Dat dit nog bestaat,geweldig hoor!.
De boerin heeft aardappeltjes gekookt en we moeten allemaal een aardappeltje opeten of je wilt of niet en ze hebben al zo weinig en dat geven ze dan ook nog weg.

Helaas aan deze dagen komt ook weer een eind maar gelukkig komen er og een paar,vanavond hebben we een Tibetaanse dansavond inclusief diner.Prachtig versierde mensen laten het Tibetaanse leven al dansend voorbij komen.En wij genieten van....Yakthee,yakvlees,rijst en andere heerlijkheden.!

schenkel Positie 201 (3549 p.) Lid sinds 27-08-2008 Foto's en tips: 1004 Blogs: 32 Fans: 12

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Yamdrokmeer
blogfoto nr. 2
Dirk bouwt een Stupa,een heilige plek
blogfoto nr. 3
Tibetaans huis
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Nachtelijk avontuur
3 6
Gepost op 06 november
Indonesië Bromo Tengger Semeru NP
Dagtrip Tibet ik was hier tot 1 oktober 2011
3 4
Gepost op 17 augustus
Tibet Lhasa
Mostar een stad met vele gezichten
2 6
Gepost op 14 juli
Kroatië

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Ik blijf het erg leuk vinden in deze vaart jullie avonturen te lezen.

FRIEDAJANSEN

Door: FRIEDAJANSEN • Geplaatst op

Weer heerlijk om te lezen en zeer herkenbaar!! Ben alweer benieuwd naar de volgende!!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Wat hebben jullie toch genoten. Mooi verslag

PaulHoo

Door: PaulHoo • Geplaatst op

Ik krijg zin om er naartoe te gaan wanneer ik dit lees. Prima beschreven.

papillonreizen

Door: papillonreizen • Geplaatst op

Wat een bijzondere ervaringen, Pieneke! Je geeft een mooi beeld van Tibet.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.