Lhasa

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lhasa image

Lhasa

Lhasa
Tibet
Schenkel

TIBET vervolg

Na een onrustige nacht gaat het gelukkig deze morgen weer iets beter met me en besluit om met Dirk meetegaan naar het ontbijt ik heb best trek,gelukkig blijf het allemaal binnen maar besluit deze morgen nog niet meetegaan op exursie.Met pijn in mijn hart trouwens want ze gaan naar het Potala Paleis maar de gids lacht me bemoedigend toe en zegt dat hij die week samen met nog iemand uit de groep met de zelfde kwaal nog een keertje er naar toe gaat.......gelukkig!!!!!!.

Eigenlijk voel ik me best lekker en besluit samen met mijn fototoestel een wandeling buiten tegaan maken in het straatje waar ons hotel aan ligt.
Geweldig wat ben ik blij dat ik dit doe ik zie zoveel leuke dingen,bijzondere mensen met gebedsmolens in hun handen,grappige verkopers,slagers ik raak niet uitgekeken.Wel een beetje dom want voordat je er erg in hebt ben je de weg kwijt,ik niet hoor heb een kaartje van het hotel meegenomen en vond dit wel een slimme zet van mezelf.
Terug bij het hotel ga ik voor het hotel op het stoepje zitten,mensen kijken,heerlijk wat een leuke bezigheid.

Om ongeveer 12 uur komt de groep weer terug ,allemaal vol met verhalen ik heb dus veel gemist nou vanmiddag ga ik toch echt mee.De strip paracetamol ook!!.

We gaan naar Norbulinka wat ongeveer 7 km westelijk van het centrum ligt hier ligt het zomer verblijf van de Dalai Lama.Dit gebouw werd in 1754 door de zevende Dalai Lama gebouwd(liet hij bouwen) hier ligt een prachtig park bij wat een bezoek zeker waard is.Er staan vele bloemen en planten.
Het is een gezellig gebeuren daar,veel Tibetanen treffen elkaar daar voor bv een picknick ,of gewoon een gezellig samen zijn.
Het doet een beetje aan Volendam denken want je kan er foto,s laten maken in Tibetaanse kleding,jammer genoeg was het tedruk anders hadden we dat zeker gedaan.


S,avonds gaan we met zes mensen heerlijk uiteten in Lhasa het is effe zoeken naar iets leuks maar dat vinden we al snel.
Daarna heerlijk slapen althans dat hoopte we maar we krijgen alletwee zo,n hoofdpijn,hup naar de paracetamol dan maar .Veel mensen uit onze groep hebben hier s,nachts last van gehad en helaas de komende nachten ook weer.

Als we toch geen paracetamol bij ons hadden.....een wondermiddel!!!!!!!