Sukhothai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sukhothai image

Phitsanulok en Sukhothai

Sukhothai
Thailand
Ronderegt

Phitsanulok en Sukhothai

Vrijdag 21 februari 2014:
Na een goed ontbijtje hebben we ons laten rijden met de tuktuk voor 60 Bath naar het busstation, waarvan de bus naar Sukhothai vertrekt. Bus stond niet bij het station, maar een mannetje gebaarde dat we mee moesten komen en bracht ons naar een doorgaande weg waar een bus klaar stond, bagage erin, wij erin en de bus vertrok. In de bus diende de plaats opgegeven te worden waar de reis heen ging en in dit geval dienden we dan 43 Bath p.p. af te rekenen voor een kleine 60km naar onze eindbestemming. In Sukhothai werden we afgezet op het busstation waarna het verder ging met tuktuk's, hierbij kan je kiezen voor de oude of de nieuwe stad, wij kozen voor de nieuwe en lieten ons net voor de middag afzetten bij een Guest House.
Sukhothai Guest House ligt aan een doorgaande straat, aan de straatzijde is het restaurant en de receptie, erachter staan een soort cottages met veranda in 2 typen: met ventilator voor 450 Bath per nacht en met airco voor 600 Bath per nacht.
Wij boeken 2 nachten een kamer met douche/toilet en ventilator bij een heel aardige mevrouw.
Sukhothai Guest House informatie: www.sukhothaiguesthouse.com
's Middags lunchen we in de stad, lopen wat rond, kijken waar de bus vertrekt naar het oude deel en bezoeken een markt. De rest van de middag en avond houden we ons rustig.

Donderdag 20 februari 2014
Vanmorgen op de trein naar Phitsanulok gestapt, een plaats circa 380 km ten noorden van Bangkok, prima trein met airco (trein 3). Mooie trip inclusief catering wat bestaat uit bekertje water met ijs (hebben we maar niet genomen) een maaltijd bestaande uit 3 schaaltjes eten te weten rijst en twee met vleesgerechten; beetje dubieus, de rijst was best te doen de rest ??? en later op de dag nog een gevuld cakeje. De wagons worden onderweg schoongemaakt, dus laat je schoensporen achter dan worden deze achter je weggedweild. Genoten van het uitzicht, rijstvelden, diverse vogelsoorten, bananenbomen, maisvelden, bij Lopi Buri een ruïne van een Wat (Tempel) vol met apen en aan de andere zijde van het spoor staat een eenzame olifant. Wat later dan het tijdschema, om 16.45 uur, op onze eindbestemming aangekomen, Guest House gevonden Lithai genaamd voor 580 bath (ca. 13 euro voor 2p kamer met douche, toilet, airco) inclusief ontbijt.
Langs de Nam rivier gewandeld en met zicht op de rivier gegeten en een biertje gedronken.
Phitsanulok is het handelscentrum van midden Thailand, snelgroeiend maar oorspronkelijk een van de oudste steden van Thailand. Ooit een militaire Khmerbuitenpost.
Tip: boek een kamer voor 1 nacht en niet langer vooruit, je kan altijd een optie nemen voor de 2e nacht. In ons laatste hotel waarbij de kamer er goed uitzag en de prijs goed was, had 's nachts veel geluidsoverlast op de kamer van de airco's.

Foto's

9c4d5.jpg
9c4d5.jpg
Ronderegt