Phetchaburi

Phetchaburi is een historisch plaatsje in de gelijknamige provincie. Het ligt op ruim honderd kilometer verwijderd van hoofdstad Bangkok. Phetchaburi staat vooral bekend om de vele oude tempels. Een bezienswaardigheid die je absoluut moet zien is Phra Nakhon Khiri, dat ook wel bekendstaat als Khao Wang. Dit oude paleis op de top van een berg is gebouwd door Koning Rama IV. Ook vanaf het water beleef je het echte leven van de locals. Een boottocht over de Phetchaburi River behoort tot een van de vele mogelijkheden.

Informatie over Phetchaburi

Beste foto's & tips van Phetchaburi

'446548' door dirkenthoven '446548' door dirkenthoven

ThailandPhetchaburi

ThailandPhetchaburi

De stations chef

dirkenthoven

hier zit de stations chef van hua hin.dit station is zeker de moeite waard om er eens een bezoek te brengen.je komt hier zo 100 jaar terug in de tijd

'497377' door LRison '497377' door LRison

ThailandPhetchaburi

ThailandPhetchaburi

Hoog opgeladen!

LRison

In Azie zie je heel veel auto's en vrachtwagens heel hoog,breed en zwaar beladen,deze pickup truck reed Phetchaburi in en hing heel schuin hij ging steeds meeer naar het midden van de weg rijden.

'542157' door LRison '542157' door LRison

ThailandPhetchaburi

ThailandPhetchaburi

Stuwmeer.

LRison

In het grote berg gebied op de grens met Birma zijn bij het Kaeng Krachan nationaal park tussen de bergen 2 dammen gelegd in de Phetchaburi rivier hierdoor is het enorm grote Kaeng Kra Chan stuwmeer ontstaan met bij de uitlaat van het water een grote waterkracht centrale.

Laat kaart zien