Ko Samui

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ko Samui image

Ko Samui

Ko Samui
Thailand
Ilke

Thailand met onze zoon van 1,5 jaar

We hebben een flinke reisdag voor de boeg van Khao Yai naar Koh Samui via Bangkok. Na veel googelen en zoeken hebben we besloten om gebruik te maken van de taxi service van het resort om naar Bangkok Suvarnabhumi airport te komen. Dit is ten opzichte van de bus vanaf Pak Chong een dure optie maar voor ons staat reisgemak nu voorop. We zijn nu maximaal 3 uur onderweg afhankelijk van het verkeer en met de bus zou het 5 uur naar het busstation zijn en dan nog met de skytrain naar het vliegveld. Voor ons was de keuze snel gemaakt en zo staan we 2 uur later op het vliegveld. We hebben ruim de tijd genomen dus nu hebben we ook nog bijna de hele middag op het vliegveld.
Teun was is slaap gevallen dus hebben we gewacht tot hij wakker werd en zijn toen door de douane gegaan. Dit verloopt ook allemaal prima, om 15.00u gaat onze vlucht en amper een uur later staan we op Koh Samui. Nog even wachten op de tassen en buggy en dan kunnen we een taxi naar het resort gaan regelen. We zitten in het Coral Bay beach resort, dit ligt aan de noordkant van Chaweng beach. De bungalow is prachtig met mooie houten meubelen, ruime varanda en voor Teun een schattig bamboe ledikantje. We hebben een bungalow op de tweede rij vanaf het strand en zien nog net het strand liggen. We lopen naar een supermarkt net buiten het resort voor wat kleine boodschapjes en een emmertje met schepje voor Teun om op het strand mee te spelen. We eten de eerste avond op het resort, prima maaltijd, maar wat we niet begrepen is een kinderportie pasta in een enorm diep bord....

We hebben hier 2 volle dagen te besteden we hebben verder weinig plannen dus we kunnen doen wat willen. Dat is wel anders dan de andere dagen die we gehad hebben. De afgelopen ruime week hebben we veel cultuur gezien en hadden we een ontzettend vol programma. Nu kunnen we lekker ontspannen.
We lopen de eerste ochtend naar Chaweng ongeveer 20 minuten van het resort af. In Chaweng vinden we veel winkeltjes met eigenlijk van alles en nog wat van kleding tot houten souvenirs. Wat ons wel opvalt is dat de mensen hier minder vriendelijk zijn tov onze vorige lokaties, dit verbaasd mij enigszins. Er is ook nauwelijks ruimte om een beetje te pingelen over de prijs, het gaat allemaal wat kribbig en kortaf. We vinden wel voor Teun 2 leuke shirt van Billabong en Vans en 2 luchtige broekjes van het soort dat je van verre herkent... We lunchen bij de 7-eleven met tosti's en voor Teun een gewoon broodje kaas. We lopen weer terug om Teun te laten slapen en zelf een boek te lezen.
Wanneer Teun wakker wordt gaan we naar het strand. Heerlijk rustig en hij vermaakt zich prima met het emmertje en schepjes. Ook het zwemmen in de zee vind hij heerlijk. Wel vind hij het nog wat spannend en klampt zich regelmatig aan je vast. We eten 's avonds bij een thais restaurant vlak bij. Een Tom Kha Kai soep en een groene curry.

Op onze laatste hele dag gaan we ook weer naar Chaweng omdat we toch nog wat souvenirs willen kopen. We vinden wat we zoeken voor Jos een prachtig houtsnijwerk van olifanten en voor mij 3 schaaltjes van kokosnoot waarbij de binnenkant is bewerkt met schelpen waardoor ze mooi glimmen.
We lunchen bij een koffietentje.

Wat we allebei hilarisch vonden is dat je op elke straathoek een nieuw pak nodig hebt en de verkopers er een sport van maken om je raden uit welk land je komt.
Ook zie je bij elke winkel liter flessen met gasoline in de volle zon staan, alles kan.
We gaan 's middags lekker op het strand zitten en zwemmen met Teun. Op het strand word fruit verkocht met een mobiele kraam die de verkoper over zijn schouder hangt en makkelijk mee verder loopt. Grilletje aan de zijkant om mais te roosteren. Een prima ananas gegeten.
's Avonds eten we in een ontzettend druk maar gezellig restaurant, het gaat allemaal super chaotisch en we krijgen in fases ons eten maar het eten is wel erg lekker.

Morgen vertrekken we met een Jonk (traditionele aziatische zeilboot) naar Koh Phangan. We genieten nog maar eens van een lekker biertje op de veranda met een spelletje erbij.