Ko Phi Phi

'490951' door arntpiek '490951' door arntpiek

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Zeldzame rust

arntpiek

Zeldzame rust in het o zo toeristische Maya Bay. Vanwege het ruwe weer, tijdens het regenseizoen, was het deze dag alleen mogelijk om Maya Bay te bereiken vanaf Koh Phi Phi. Geen andere toeristen dus vanuit Phuket en Krabi. Vanwege de hoge golven, hoger dan het lage vissersbootje, was de overtocht van Koh Phi Phi Don naar Koh Phi Phi Leh een groot avontuur op zich.

'521225' door marthijndewildt '521225' door marthijndewildt

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

En snel weer naar hui

marthijndewildt

We waren onderweg met de boot van Ko Lanta naar Ko Phi Phi en kwamen op het moment dat we de baai in vaarde deze longtail boot tegen die weer snel op de weg terug was. Ko Phi Phi is erg mooi en bijzonder met de hoge typische rotsen die uit de zee steken. Mocht je deze plek ooit willen bezoeken, dan kun je het beste niet via een excursie hiernaar toe gaan, maar individueel iets reserveren en zorgen dat je bij zonsopkomst aankomt, zodat je nog enigszins alleen bent. Tenzij je de gezellige drukte wilt opzoeken natuurlijk.

'241884' door marloeszijlmans '241884' door marloeszijlmans

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Maya Bay

marloeszijlmans

Maya Beach op Ko Phi Phi Leh; het paradijsje waar de film The Beach is opgenomen. Jammer dat het er niet zo rustig is als in de film, maar zeker de moeite waard om te bezoeken!

'244218' door ilse87 '244218' door ilse87

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Sunset Ko Phi Phi

ilse87

Deze foto heb ik gemaakt op Ko Phi Phi. Het was een schitterende zonsondergang. Op het moment dat ik de foto nam was Iedereen al van het strand verdwenen, waardoor ik als enige overbleef. Jammer voor hen want ik had dit niet willen missen!

'290742' door Hoonte '290742' door Hoonte

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Koh Phi Phi

Hoonte

Een van de o zo mooie witte zandstranden met azuurblauw water op het Thaise Kho Phi Phi Eiland waar het paradijs nog werkelijk en waarachtig paradijselijk is

'297223' door azwiers '297223' door azwiers

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Longtailboten op het.

azwiers

Longtailboten op het strand van Koh Phi Phi. De Oostkust van het eiland Koh Phi Phi Don is aanzienlijk rustiger dan Tonsai. Niets doen is hier tot kunst verheven... Ik ben o.a. de jungle ingetrokken en ben naar het viewpoint geklauterd dat uitzicht biedt op Tonsai en Loh Dalam Bay, urenlang gesnorkeld, genoten van Banana Lassi. Kortom the good life.

'458760' door ShaunJanssen '458760' door ShaunJanssen

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Evacuatiebord Koh Phi

ShaunJanssen

Tijdens mijn reis door Thailand kwam ik dit evacuatiebord tegen op Koh Phi Phi. Ik moest even slikken, wat de mensen allemaal hebben moeten meemaken. Het eiland was op dat moment nog volop in haar herstel.

'461652' door EvenTravelJournalist '461652' door EvenTravelJournalist

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

In het oog van de...t

EvenTravelJournalist

Hoewel het bezoeken van Thailand tegen mijn innerlijke gevoel instreek, voornamelijk door het massale toeristen en ladyboys imago, heeft dit land mij het tegendeel bewezen. Ondanks de commerciële insteek van de diverse uitstapjes naar één van de bekendste eilandengroep van Thailand, kon ik toch een vluchtig beeld vastleggen van de tropische rust die het land nog steeds wil uitstralen.

'522338' door marthijndewildt '522338' door marthijndewildt

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Phi Phi Eilanden

marthijndewildt

Zes eilanden vormen de Phi Phi eilanden groep, waarvan Ko Phi Phi Lee en Ko Phi Phi Don de grootste zijn. Ko Phi Phi Lee wordt voornamelijk door toeristen bezocht en de overige kleinere eilanden zijn voornamelijk rotsen die uit zee steken, zoals op deze foto. Vanuit Ko Lanta kun je een dagtour maken. Je wordt op het strand opgehaald door een speedboat, die je naar deze verschillende eilanden en baaien brengt. Je bent van 's ochtends tot einde middag onderweg met zicht op mooie landschappen, stranden die je aandoet en prachtig turquoise water aan je voeten.

'275914' door dedelef '275914' door dedelef

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Long tail boat

dedelef

Huur je eigen Long Tail Boat op Koh Phi Phi, zo kun je nog een beetje ontsnappen aan het massatoerisme. Je bent helemaal vrij om te gaan en staan waar je wilt. Wat een prachtige dagen hebben wij beleefd met deze boot!!

'301425' door barrybey '301425' door barrybey

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Fleurig Maya Beach

barrybey

Vanaf Phuket zijn mooie tourtjes te boeken naar de Phi Phi eilanden. Zorg voor een overnachting op Phi Phi Don zodat je de typische sfeer van dit eiland kan proeven. De meeste toeristen bezoeken de eilanden in een dag en dat brengt een hoop drukte met zich mee. Deze foto is genomen op Maya Beach met vooraan de typisch thaise bootjes waarmee je naar afgelegen stranden kunt varen.

'456449' door RobHoekstra '456449' door RobHoekstra

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

The Beach

RobHoekstra

Phi Phi Leh is het kleine onbewoonde zustereiland van Phi Phi Don. Hier ligt Maya Bay. De baai die bekend is geworden door de film “the Beach” met Leonardo di Caprio. Overdag kan het er aardig druk worden maar tegen het einde vd middag zijn de meeste bootjes weer weg en straalt het weer iets van rust uit. Helaas komen de kleuren rond dit tijdstip niet echt meer goed uit de veren ;-)

'315518' door speedy '315518' door speedy

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Schoonheid

speedy

Phi Phi schoonheid is een groot deel van de aantrekkingskracht, toen benaderd met de boot, opstaan ??uit de zee als een vesting. Steile kliffen toren overhead, geef weg naar het strand. Het is liefde op het eerste gezicht.

'322670' door floort '322670' door floort

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Kleurrijke...longtail

floort

Een foto die ik heel snel moest maken om niet 1 van de honderden toeristen of grote boten erop te krijgen. Maya Beach is een onvoorstelbaar mooie baai maar door de vele toeristenbootjes die vanaf Phi Phi en Phuket af en aan varen is de rust helaas ver te zoeken. Maar...het blijft uiteraard een mooi plekje en ik vond deze rij bootjes ook een charmant uitzicht.

'431774' door Bluebird '431774' door Bluebird

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Maya Beach

Bluebird

Maya Bay kent de meerderheid van de film 'the Beach'. En dat is een groot nadeel. Wij waren er nog best vroeg. Zo rond 9 uur 's ochtends. Nog net konden we bootjes fotograferen zonder toeristen op de foto. Daarna stromen de speedboten binnen. Veelal Russen en Chinezen met radio's hard aan en hun hele hebben en houwen op het strand en vooral lekker schreeuwen naar elkaar. Dat was dus tijd om weg te gaan voor ons. Zo zonde van zo'n mooi stukje Thailand.

'305064' door MteRiele '305064' door MteRiele

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Zonsondergang op Koh.

MteRiele

Dit is de zonsondergang op het eiland Koh Lanta. Dit is een geweldig eiland, niet zo toeristisch en daarom perfect. Lege stranden en heel relaxte sfeer. Echt het ultieme vakantiegevoel.

'242584' door laurakromeich '242584' door laurakromeich

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Hagedis

laurakromeich

Toen ik 's ochtends vroeg het huisje uitkwam, zag ik dit kleine diertje al heerlijk genietn van de zon. toen ik een foto wilde maken bleef hij geduldig liggen en keek nieuwschierig naar wat ik deed.

'443432' door timofrijns '443432' door timofrijns

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Maya Beach - Ko Phi..

timofrijns

Maya Beach bekend van de film ''The Beach'' met Leonardo di Caprio is wellicht het bekendste strand van Thailand. Echter de tientallen toeristenboten die het strand dagelijks overspoelen zorgen ervoor dat het idyllische strandje zijn charme verliest. Huur een longtailboot en zorg dat je er vroeg bij bent. Het heldere water, witte stranden, rotsformaties en tropische vegetatie maken het een van de mooiste plekken die je ooit in je leven zult zien.

'259847' door speedy '259847' door speedy

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Paradijs

speedy

In 2000 werd Koh Phi Phi Lee in de film The Beach met onder andere Leonardo DiCaprio neergezet als een tropisch paradijs, wat een positieve impuls heeft gegeven aan het toerisme. Er is veel kritiek geweest op de wijze waarop de productiemaatschappij 20th Century Fox in het natuurgebied met bulldozers op het strand heeft gegraven. Er zou geld zijn betaald aan de lokale overheid voor de overtreding van de strenge Thaise regels voor de bescherming van het nationaal park.

'492910' door Yvonne_lovestotravel '492910' door Yvonne_lovestotravel

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Koh Phi Phi Ley

Yvonne_lovestotravel

Jaren geleden zijn we hier in Koh Phi Phi Ley geweest en ik vond het onbeschrijfelijk mooi, en dat zal het nu nog zijn alleen dan met een tikkeltje meer toeristen. We vaarden met een boot tussen deze karstbergen door en daarna richting Maya Bay, wat aan de andere kant van deze karstbergen ligt.

'300232' door imac1963 '300232' door imac1963

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Beautiful Thailand

imac1963

Thailand is een land met veel gezichten. Veel culturele schatten kunnen er bekeken worden maar de natuur is er ook amazing. De bootjes hier in ko Phi Phi zien er erg fleurig uit.

'488963' door mirjamcollens '488963' door mirjamcollens

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Frankrijk, Italie...o

mirjamcollens

...Thailand! Een beetje verwarrend was deze setting wel die naar mijn idee meer weg had van een Europees tafereeltje dan die van een Thaise. Al hoort het Indische eten dan ook helemaal niet thuis in het plaatje. En dan die wijnton, terwijl ik in Thailand nog geen goed glas wijn gedronken heb en ik niet de indruk heb dat dit een wijnland is (het is ook niet overal verkrijgbaar). Dit Indische restaurant was een goede keuze om even uit 'de massa' van Koh Phi Phi te stappen en in alle rust even iets anders te eten dan Thais, wat door een Indische kok bereid werd. De Thaise Chang bier moest er natuurlijk wel bij komen kijken :). Vlakbij de haven te vinden!

'273690' door laurakromeich '273690' door laurakromeich

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Kleurenspel

laurakromeich

De zonsondergang op Ko Phi Phi geeft soms hele mooie kleuren. Op deze foto is het een heel kleurenspel geworden. Als je goed kijkt dan zie je nog iemand in het water lopen, vast aan het genieten van het laatste stukje zon van die dag.

'391369' door claudiamusters '391369' door claudiamusters

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Bootje

claudiamusters

Het is misschien het geijkte Thaise plaatje maar ik krijg er altijd zo'n zin van in vakantie, dat ik em toch maar even op de site plaats.