Khao Sok NP reisblogs

De jungle van Khao Sok (1)

DvanBaaren was er (tot 19 mei 2010) Gepost op 25 okt 101 reacties

Sawadee!!

Inmiddels zitten we op het heerlijke Ko Samui, maar daar is wel weer een week vol belevenissen aan vooraf gegaan. Maandag hadden we namelijk eerst nog een Cooking Class in Chiang Mai, waar we Thaise gerechten hebben leren maken. Leuk om te doen en vooral de loempia`s en de gefrituurde kip in palmblad vielen in de smaak! Wat ook in de smaak viel, was de avond. Op de kookcursus hadden we namelijk wat mensen leren kennen en zo vonden we onszelf deze maandagavond met een Amerikaanse, een Canadees en 3 Ieren terug in de kroeg. Erg gezellige avond gehad! De volgende ochtend (en voor Mark ongeveer de hele volgende dag) daarentegen...

Die volgende dag, dinsdag, stond in het teken van reizen. Van Chiang Mai met het vliegtuig naar Bangkok (piece of cake, volgens Nadine!) en van Bangkok met de slaaptrein naar Surat Thani. Deze keer allebei nie zo best geslapen dus we kwamen daar behoorlijk verrot aan. Met een busje werden we naar het stuwmeer van Khao Sok gebracht, waar we op een bootje stapten naar onze accommodatie. De omgeving was echt prachtig daar!!! Hoge, steile bergen omringden het azuurblauwe water van het meer! Echt heel gaaf om te zien! Na een boottochtje van een kleine 3 kwartier kwamen we bij onze slaapplek aan, wat er heel leuk uitzag. Echter, al gauw bleek dat we ook hier geen elektriciteit hadden en dat de wc op een van die steile bergen lag, die alleen te bereiken was via een ietwat wankel bruggetje... Overdag was dat nog niet zo`n probleem, maar in het donker... Maar goed, we hebben het overleefd hoor!
De rest van de dag was vrij te besteden, dus die hebben we doorgebracht met zwemmen/dobberen in het meer, lezen en we hebben een stukje gekayakt. Bij aankomst hoorden we namelijk allerlei apen op het meer achter ons en die wilden wij wel eens met eigen ogen bekijken. Dus zijn we daar naartoe geroeid. En ja hoor, in de toppen van de bomen zaten wel een stuk of 10 wilde makaken. Erg gaaf om zo voor het eerst apen in het wild te spotten.
Voor het avondeten zouden we ook nog met een gids wildlife gaan spotten, want behalve makaken, zouden hier ook gibbons, tijgers, luipaarden, honderden vogels en nog veel meer wildlife te zien zijn. Dus vol goede moed stapten we in de longtailboot, maar al vrij snel beseften we dat we wel eens pech zouden kunnen hebben. De longtailboot had namelijk een motor, een motor die hetzelfde aantal DB produceerde als een vliegtuigmotor, zo ongeveer! Hoewel de gids er geen verklaring voor had, dachten wij dus wel te weten waarom we geen wildlife hadden gezien...
Bovendien werd dit tripje ook vrij plotseling afgebroken. Khao Sok is namelijk een regenwoud (het regent daar 8 maanden per jaar) en op dit moment begint het regenseizoen aan de Adamankust. Wij zaten daar dus in een klein houten bootje (met een enorm herrie-makende motor), toen het opeens betrok. En met opeens bedoelen we ook opeens: binnen no-time was het helemaal bewolkt en zagen we op zo'n 100-200m afstand een grijze muur op ons afkomen. Bovendien begon het ook te onweren, flits-boem! Ook de gids wist niet hoe snel hij naar een lager punt van het bootje moest komen, dus spannend was het wel ff! Gelukkig waren we voordat het echt losbarstte weer bij onze accommodatie, dus daar zaten we droog!

Donderdagochtend stapten we weer in hetzelfde bootje om wildlife te spotten (en heel raar, maar weer niks gezien), waarna we terug richting de bewoonde wereld gingen. Eerst gingen we nog langs een grot, waar we ook naar binnen gingen. Erg gaaf, ook erg donker trouwens! (De gids had ons namelijk niet verteld - hij deed namelijk niet aan vertellen, hij ging eigenlijk alleen mee... - dat we hierheen zouden gaan en dat het dus wel handig zou zijn om een zaklamp mee te nemen.) Met het beetje licht wat we wel hadden zagen we prachtige stalagtieten en -mieten, slapende vleermuizen en een paar grote spinnen!
Na ons grot-avontuur bracht de boot ons naar een open jeep, die ons naar het volgende hotel reed. Daar aangekomen zakte Nadine de moed toch even in de schoenen: na 3 dagen niet douchen weer jungle! Ze was er even helemaal klaar mee dus! Wel was er een riviertje en het was volop zonnig, dus wilden we daar lekker gaan zwemmen. Eerst even naar onze hut, waar het erg warm was! Dus de ramen tegen elkaar open gezet, om lekker door te luchten. Vervolgens renden we zowat naar de rivier, om lekker een duik te nemen. We dobberden daar lekker in het water en plotseling zagen we een hele apenfamilie de rivier oversteken. Erg leuk om te zien natuurlijk, helemaal omdat we eerder op die dag tevergeefs naar apen hadden lopen speuren. Minder leuk werd het toen onze onderbuurman ons riep en vertelde dat er allemaal apen in onze hut liepen!!! Dus wij snel daar naartoe, maar de laatste aap was 'm net gepeerd! Gelukkig was er niets weg, ze hadden alleen de kleren van Nadine door de hut verspreid. Nou, wisten we dat ook weer dus: ondanks dat je elk raam van de hut open kan zetten, kan je dat maar beter niet doen, want voor je 't weet, heb je ongenode gasten... Voor degenen die het nog niet wisten, hier komt dus de term "brutale aap" vandaan!

... zie deel 2 ...

DvanBaaren Positie 22826 (0 p.) Lid sinds 24-10-2010 Foto's en tips: 20 Blogs: 11 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

(Tijd-)reis door Zuid-Sulawesi (2)
0 0
Gepost op 25 juli
Indonesië Tana Toraja
(Tijd-)reis door Zuid-Sulawesi (1)
0 0
Gepost op 25 juli
Indonesië Tana Toraja
De eerste dagen
4 0
Gepost op 21 juli
Indonesië Celebes (Sulawesi)

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Wat spannend met die onweer , daar had ik mij toch niet zo lekker bij gevoeld. Wel komisch dat van die apen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.