Chiang Mai reisblogs

Het Noorden van Thailand - dag 2

IngerHollebeek is er nu(tot 31 jan 2012) Gepost op 26 jan 123 reacties

Over hoeveel treden de trap naar de tempel Wat Phra That Doi Suthep precies telt, lopen de meningen uiteen. Mijn Rough Guide spreekt van driehonderd, een andere reisgids telt negen treden meer en ergens las ik iets over een aantal van tweehonderd en negen. Het zijn er in ieder geval veel en in deze hitte kiezen we toch maar voor het kabelbaantje naar de top van de berg Doi Suthep, waar de tempel ligt.

Vanochtend zijn we vanuit Bangkok naar Chang Mai gevlogen, zevenhonderd kilometer ten noorden van de hoofdstad. Vanuit de stad nemen we een songthaew – een soort van pick-up truck met twee overdekte rijen bankjes achterin – om de tempel te gaan bekijken. De zestien kilometers naar de berg slingeren behoorlijk en enigszins door elkaar geschud komen we aan.

De gouden stoepa van de tempel, ook gewoon Doi Suthep genoemd, schittert in de felle zon. De heiligste tempel van het noorden bevindt zich niet toevallig op deze plek. Volgens de legende vond de monnik Sumanathera een boeddhistische relikwie met magische krachten en toen het zichzelf vermenigvuldigde, zocht koning Ku Na een geschikte plaats voor de kopie. Hij bond het op de rug van een witte olifant en op de plek waar deze drie keer trompetteerde, drie keer ronddraaide en vervolgens dood neerviel, bouwde de koning een tempel voor de relikwie.

Nu is het een geliefd bedevaartsoord voor Thai en ook toeristen zijn goed vertegenwoordigd. Onze gids vertelt dat de Thai die wij rondjes om de stoepa zien lopen met een lotusbloem in de hand en gebeden prevelend, dit drie keer doen vanwege de boeddhistische drie-eenheid: Boeddha, de dharma (leer) en de sangha (leerlingen). Verder zien we veel Thai die kaarsjes opsteken en wierook branden om hun wens uit te laten komen. Mocht je dat ook willen doen, pas er dan wel voor op dat je geen wierook aansteekt met een kaarsje van iemand anders. Je zou wel eens de wens van de ander over kunnen nemen en dan loopt alles in het honderd.

We luiden de grote metalen klokken nog even die in een rij naast de tempel hangen voor wat geluk en keren terug naar Chang Mai. We vinden dat we wel een massage verdiend hebben en kiezen voor ‘Le best Massage & Spa’. Mooie naam, maar eigenlijk is het de kerstboom voor de deur die de doorslag geeft. Eerst moeten onze voeten in een badje en giechelend kijkt mijn masseuse naar me op. Haar collega neemt haar twijfels weg en ik vang iets op van: ‘No, no, it’s a woman.’

Iedereen die weleens een Thaise massage heeft ondergaan, weet wat we het komende uur doorstaan. Af en toe vertrekt mijn gezicht van de pijn en dan weer vraag ik me af hoe de masseuse haar armen en benen door mijn lijf heeft weten te vlechten. En als ik naast me kijk, ligt vriendin P. in een standje dat behoorlijk op mijn lachspieren werkt. En die van haar, want ze krijgt spontaan de slappe lach. Onderop ligt haar masseuse op de rug en P. ligt er bovenop, de rug hol en haar bekken naar boven gericht.

Helemaal losgetrokken, -geduwd en –gedraaid staan we even later weer buiten en bezoeken nog even de night bazaar voor we helemaal ontspannen ons bed opzoeken.Informatie over Thailand op de website van het Thais Verkeersbureau: www.thaisverkeersbureau.nl

Vlieg naar Thailand met Eva Air: www.evaair.com
* EVA Air vliegt 3 x week rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok en terug elke dinsdag, donderdag en zaterdag
* Prijs vanaf: EUR 689,00 (all-in, retour) Amsterdam - Bangkok

Diethelm Travel organiseert landarrangement en excursies in Thailand www.diethelmtravel.com

IngerHollebeek Positie 18990 (0 p.) Lid sinds 17-08-2011 Foto's en tips: 10 Blogs: 6 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Doi Suthep met wenshartjes
blogfoto nr. 2
Monnik bij de Doi Suthep tempel
blogfoto nr. 3
Monnik bij de Doi Suthep tempel
blogfoto nr. 4
Thais meisje met lotusbloem en wierook
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Het Noorden van Thailand en Laos - dag 6
4 5
Gepost op 30 januari
Thailand Noord Thailand
Het Noorden van Thailand en Laos - dag 5
4 2
Gepost op 29 januari
Thailand Noord Thailand
Het Noorden van Thailand - dag 4
4 3
Gepost op 28 januari
Thailand Noord Thailand

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Altijd lekker zo'n massage !

Door: • Geplaatst op

Heb je blog van dag 2 weer met veel plezier gelezen. Je beschrijving roept herinneringen op aan onze verre reizen. Ik geloof dat wij Thailand toch ook maar op het wensenlijstje moeten zetten. Ik ben benieuwd hoe je je trouwens op dag 3 voelt ivm de massage die jullie kregen.
!

geervannesmeed

Door: geervannesmeed • Geplaatst op

Leuke dag in Chiang Mai. Mooi beschreven. De massage kan ik, als ik dat zo lees, beter achterwege laten als ik er nog eens kom. Waarom plaats je trouwens niet een paar foto's op de site. Er zitten een paar heel mooie tussen en ik weet zeker dat je er reacties op gaat krijgen...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.