Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chiang Mai image

Aankomst en eerste dagen in Chiang Mai.

Chiang Mai
Thailand
Ciske

Aankomst en eerste dagen in Chiang Mai.

Na een lange vlucht en een overstap in Bangkok komen we rond 11.00 uur in Chiang Mai aan. Tot onze verbazing staan er 2 mannen om ons af te halen één geregeld door Thailand- online en één van het hotel waar we verblijven. We nemen diegene die linea recta naar het hotel gaat. Even een uurtje plat en dan de stad verkennen. We zitten aan de rand van de avondmarkt dus dat zit goed vanavond.
Na een overheerlijke Thaise maaltijd slenteren we over de avondmarkt en belanden ergens in een achteraf barretje met natuurlijk de nodige ladyboy's achter de bar. Het wordt iets te gezellig en als ik voor de tweede keer naar het toilet moet zit de deur van de wc op slot. Tja er is geen water meer dus de wc is out of order. Maar geen nood een van de ladyboy's brengt mij wel even naar een andere wc. We lopen 5 á 10 minuten door steegjes en straatjes en komen dan bij een restaurantje waar ik mee naar achteren genomen word daar is een hokje met een wc , muurtje er omheen van 1 mtr. hoog vanwaar ik zo in de keuken kijk. Maar ik ben het kwijt ! ! !
Hans die nog steeds aan de bar zit kijkt me heel verwonderd aan als ik na een kwartier terug kom , met de vraag "waar heb jij in godsnaam gezeten "? Och die Thaien zijn zo aardig.
De tweede dag huren we een tuk tuk waarmee we de omgeving verkennen .We gaan naar een snake farm waar ze een demonstratie geven met cobra's, interessant wel een beetje eng. Dan naar de apen NIET DOEN. het is zo zielig die aapjes zitten allemaal in klein hokjes en hebben absoluut geen leven , hier zijn we dan ook weer in no time weg. Daarna belanden we ergens in de bush waar een restaurant / barretje ligt dat is blijven hangen in de sixties. Posters van de Stones en de Beatles sieren de wanden en bijbehorende muziek klinkt door de ruimte. Erg gezellige dag.
De derde dag gaan we met een taxi [ want een tuk-tuk kan de berg niet op ] naar de Doi Suthep tempel. Wat een pracht en praal en een prachtig uitzicht over Chiang Mai. Op de terugweg gaan we naar een olifanten trainingskamp , we zijn een beetje te laat en belanden middenin de show maar evengoed leuk. Dan horen we dat er een baby olifantje van 3 weken is en dat wil ik wel zien. Na een heel eind lopen zien we hem staan met z'n moeder. Wát is hij ontzettend leuk.
Na 's avonds weer heerlijk te hebben geëten gaan we op tijd naar bed want morgen gaat ons "grote " avontuur beginnen. We gaan op weg naar het onbekende Laos.

Foto's

fbd43.jpg
fbd43.jpg
Ciske
90890.jpg
90890.jpg
Ciske