Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chiang Mai image

Chiang Mai

Chiang Mai
Thailand
DW

Trekking in Doi Inthanon National Park (deel 2)

Na het ontbijt werd de groep opgesplitst; de mensen met de tweedaagse trekking kregen dezelfde gids, het groepje dat voor een driedaagse trekking had gekozen kreeg een andere gids, ook uit hetzelfde dorpje.
Samen met het tweetal uit Israël en de twee Koreanen gingen we met de nieuwe gids mee. Deze had gelukkig een stuk minder haast; we maakten een rustige hike en we kregen volop tijd om van de omgeving te genieten. Hij wist veel te vertellen over de planten en dieren die we onderweg tegenkwamen. Na een mooie wandeling kwamen we aan bij een dorpje. Omdat we eerder gevraagd hadden naar scholing van de kinderen, liet hij ons het kleine schooltje zien waar ook de kinderen uit zijn dorp les kregen. De school was al uit, omdat het bijna middag was en het nu te warm was voor lessen. Ook het schooltje was uitermate primitief. Erg leuk om gezien te hebben!
De lunch (noodles) kregen we bij een prachtig gebied waar rijst werd geteeld; de rijstvelden gaven een geweldig uitzicht. Na nog enkele uren gehiked te hebben kwamen we aan bij een waterval, waar we heerlijk konden zwemmen. 5 minuutjes verder was het kamp waar we zouden gaan overnachten. Na een gezellige avond met onze reisgenoten hebben we daar heerlijk geslapen, met het rustgevende geluid van de waterval en rivier (en de chiquades natuurlijk) op de achtergrond.

Tijdens onze laatste dag van de trekking kregen we een vrij westers ontbijt (brood met eieren). De gids was voor zichzelf al vroeg op pad geweest om voor zichzelf een Thais ontbijtje te vangen; een kikker (met rijst). Gezien de deelgrage cultuur mochten we allemaal een stukje proeven en zoals men zegt; het smaakt net als kip.
Na het ontbijt hebben we in de ochtend nog een mooie wandeling gemaakt. Toen we uiteindelijk weer bij een geasfalteerde weg uitkwamen, werden we daar met een truck opgehaald, om in de laadbak daarvan naar de lunchgelegenheid gebracht te worden, waar we werden samengevoegd met mensen uit andere groepen.
Na de lunch zouden we een tochtje per bamboo raft maken, maar eerst moesten we nog naar de rivier toe. Aangezien de groep nu weer een stuk groter was, was er niet voldoende plek IN de songtaew, maar mochten wij bovenop het busje plaatsnemen. Ondanks dat we goed moesten opletten voor laaghangende takken, was het een toffe ervaring! Heelhuids aangekomen hebben we nog een prachtige tocht over de rivier gehad en en daarna zijn we weer teruggebracht naar Chiang Mai.

De spanjaarden en de jongen uit Columbia waren al vertrokken uit Chiang Mai, maar met de rest van de groep zijn we ’s avonds nog wat gaan drinken. Erg gezellig!

Al met al; tijdens een bezoek aan Thailand is een trekking een absolute must. Je kunt genieten van de prachtige natuur en de bijzondere ervaringen in dergelijk dorpje zijn ook geweldig. En met een beetje mazzel heb je een geweldig (en divers) reisgezelschap, zodat je ook veel over de culturen van andere landen te weten komt!