Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chiang Mai image

Deel 1:Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam: De eerste dagen: Thailand

Chiang Mai
Thailand
MarianneV

Deel 1:Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam: De eerste dagen: Thailand

dag 1: Van Amsterdam naar Bankok
We vertrekken met de trein van 9.15 uur naar Schiphol. Om 14.55 uur vertrekken we met China Airlines (CI066) met een rechtstreekse vlucht naar Bangkok. Een lange vlucht van ruim elf uur.

Dag 2 Aankomst Bangkok-Chiang Rai
We zijn om half 8 in Bangkok en behoorlijk brak, we hebben allevier alleen een hazenslaapje gedaan. Helaas moeten we daar lang wachten op onze vlucht naar Chiang Rai (13.25 uur). We vliegen in een kleine anderhalf uur naar Chiang Rai. Daar worden we opgewacht door June en naar ons hotel the Legend- gebracht. Wat een prachtig hotel, midden in de natuur aan de rivier de Kok.
We lopen naar de avondmarkt en eten heerlijk bij Ayes. Na het eten gaan we naar de avondmarkt. Wat een sfeer, wat een geuren, wat een mensen, bijna alleen Thai.
We slapen in The Legend, dat aan de oevers van de Mae Kok rivier ligt. Zeer rustig, maar op enkele minuten rijden verwijderd van het stadshart van Chiang Rai. Een mooie natuurlijke omgeving, met een prachtig uitzicht op de nabij gelegen heuvels en bergen.

Dag 3 Chiang Rai
Vandaag hebben we eigenlijk een vrije dag. Maar we zitten vol met plannen. Die leggen we voor aan June en zij zal ons begeleiden. We vertrekken om half negen uit Chiang Rai. Dit is bijna de meest noordelijke stad van Thailand, ligt vlakbij de Gouden Driehoek. De Gouden driehoek heeft in feite twee betekenissen: het is het gebied, waar drie landen samenkomen: Thailand, Laos en Birma (Myanmar) en het is de regio, waar opium werd verbouwd en de nodige munten opleverde (hoewel men officieel ontkent dat dit gebeurt). De regio is met name interessant vanwege het prachtige berglandschap In de hoge bergen in het noorden leven nog veel bergstammen. De meeste van deze hilltribes zijn migranten, die zo’n 200 jaar geleden vanuit Tibet, Birma, China en Laos zijn gekomen. Van oorsprong zijn vooral de vrouwen, die in kleurrijke kleding zijn gehuld, bijzonder fotogeniek. In het eerste dorpje dat we bezoeken worden zijden sjaals geweven, er wordt gebreid en veel geborduurd. Wat een kleuren. En geen toeristen! We bezoeken de Karen, die weer uiteenvallen in verschillende stammen, zoals de langnekstam en de big ears. De vrouwen van de big ears hebben enorme gaten in hun oren waar grote zilveren kokers in hebben gedaan. De langnekstammen zijn in feite verminkt. Als ze heel klein zijn komt de eerste ring al om hun nek en dit worden er steeds meer. Dat groeit uit tot een hoogte van zeker 20 cm. De ringen wegen dan zeker 4 kilo. Ook 's nachts kunnen ze niet af. Hun nek is niet meer in staat om hun hoofd te dragen. Hoe kun je zo leven! Andere vrouwen hebben enorme ringen om hun benen. Ook niet handig!
We gaan naar het meest noordelijkste plaatsje van Thailand, Mae Sae. Mae Sae heeft een leuke, kleurrijke markt. Daar drinken we koffie.
Onderweg zien we overal gigantische afbeeldingen van koning Boemibol en zijn vrouw Sirikit. Bijna altaren, dit is niets minder dan godenverering!
We lunchen in een prachtige omgeving. Er vliegen veel vlinders, waarvan sommige de omvang hebben van een vogel! En lekker is het ook nog!
Daarna gaan we naar het drielandenpunt: Laos, Myamar (Burma) en Thailand. Daar vlakbij is het opiummuseum. De opium was een belangrijke inkomstenbron vroeger. En waarschijnlijk ook nu nog!
Na een klein stukje rijden komen we aan bij een gigantische Boeddha, omgeven door kleinere Boeddha’s en olifanten, allemaal samen op een groot schip. Schip en Boeddha’s zijn een geschenk van de koningin.
Als laatste van de dag gaan we naar de ruïnes van de oude tempel in Chiang Saen.
Overal zie je, als onderdeel van het 'gewone volk' de monniken. Alle mannen moeten in hun leven een bepaalde tijd monnik zijn. Monniken leven van de goedheid van het volk. Zij worden door de mensen gevoed. De monniken zijn daar niet dankbaar voor, integendeel: de mensen zijn hun dankbaar omdat zij via de monniken in staat zijn een goede daad te verrichten.
Op die manier houdt het volk samen de godsdienst in stand. Een mooi systeem!
's Avonds gaan we weer eten in de stad bij Sawadee. De heerlijke gerechten kosten omgerekend nog geen € 3.-, wat overigens ook de prijs is van een glas wijn. De ‘forse’ rekening van uiteindelijk € 32 ;-) voor vier personen komt dan ook niet door het eten zelf...
Daarna nog even naar de avondmarkt.

Morgen heel vroeg vertrekken we naar Laos voor onze tweedaagse tocht over de Mekong!

Foto's

ea386.jpg
ea386.jpg
MarianneV
05a67.jpg
05a67.jpg
MarianneV
05a67.jpg
05a67.jpg
MarianneV
07cd8.jpg
07cd8.jpg
MarianneV
07cd8.jpg
07cd8.jpg
MarianneV
61c8d.jpg
61c8d.jpg
MarianneV
61c8d.jpg
61c8d.jpg
MarianneV