Centraal laagland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal laagland image

Centraal laagland

Centraal laagland
Thailand
Felicevanzanten

olifanten, watervallen, ouwe stenen en de river Kwai

Hallo allemaal!

Hier een update van onze belevenissen!

We zitten nu in Bangkok, waar ons een onzeker lot wacht. we hebben namelijk een soort van buskaartjes gekocht in de stad waar we vanmiddag waren, bij een duister touroperatortje. Die heeft ons nu gedumpt in de backpackersstraat van Bangkok en komt ons vanavond om 6 uur halen... ik ben zeer benieuwd.

We gaan dan -als het goed is dus- naar Khao Sok, het prachtige nationaal park in het Zuiden van Thailand, waar ons aller vriend Chris in een Boomhut sliep. Dat willen wij dus ook, hopen dat we die boomhutten kunnen vinden.

En dan even een terugblik...
In het Noorden zijn we eerst naar een olifantenopleidingscentrum geweest, erg grappig om te zien dat je die enorme beesten allerlei fratsen kunt leren: ze kunnen nuttige dingen doen, zoals boomstammen slepen, boomstammen duwen, boomstammen dragen met hun slurf, boomstammen hakjes geven... maar aangezien het kappen van het oerwoud afgeschaft is, kunnen ze nu ook hoedjes oprapen van hun berijder en deze terug op hun hoofd zetten en muziek maken. Leuk om te zien, en om ze te voeren. Zijn echt grappige beesten. En we hebben er ook op rondgereden, met zn tweeen op een wiebelig bankje op de rug van de olifant.

Daarna hebben we heeeeeeeeel veeeeeeeeeeel oude ruines bezocht van Wats, de Boeddha tempels. Heel erg indrukwekkend. Het zijn zeg maar de ruines uit Jungle Book maar dan zonder die hele apenbende en die beer. En zonder jungle. Nou ja, je krijgt er vast wel een beeld bij.

Na wat omzwervingen met een gammele bus die ze volgens mij leasen uit Guatemala, kwamen we in Kanchanaburi terecht, waar we in een geweldig drijvend hotel zaten met duiven op het dak en de River Kwai en prachtige oerwoudbergen op de achtergrond. Prima relaxen op ons balkonnetje met een mangoshake in de hand...
Ook zijn we daar naar een waterval geweest, supermooi, helaas was het zondag waardoor heel Thailand naar het Park was getrokken om daar te gaan zwemmen. IK heb gezwommen tussen de moslima's met al hun kleren aan, maar dat was minder shockerend dan tussen het complete Thaise leger bij een andere waterval... Supermooi wel, helemaal van kalksteen met visjes die aan je benen knabbelen.
En natuurlijk hebben we alle musea bezocht die bij de enorme tragiek hoort bij deze plaats aan de river Kwai... bijzonder indrukwekkend, foto's en tekeningen van de krijgsgevangenen die de Death Railway hebben aangelegd. 120.000 doden zijn er langs deze spoorlijn gevallen. We zijn een stukje met de trein meegereden, over de 77 km die er nu nog van ligt. het waren er ooit meer dan 400 maar de jungle is er volledig overheen gegroeid. Het laatste stuk ging over de nieuwe brug over de river kwai. Boeiend.

Nu zitten we dus hier, nog een uurtje dan komt wellicht dus die bus.
Na het Chris' Nationaal Park Khao Sok gaan we naar de eilandjes Samui en Tao, relaxen en duiken. Dus Sanne en Raymond, misschien komen we jullie nog tegen...

Heel veel groeten uit een bloedheet stinkend Bangkok,
Felice

ps. Sanne, wij hebben ook een Varaan gezien, hier in Bangkok, langs de kant van de weg!! Was iets naar binnen aan het werken.
Ook apen trouwens, maar dat was bij Kanchanaburi.