Thailand

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Thailand image

Thailand

Thailand
Azië
Suzydamman

Pattaya - deel 2

De rest van de dag luierden we wat in het zonnetje en planden we de resterende drie weken van onze reis. We besloten om vliegtickets te boeken naar Ko Samui en van daaruit willen we nog naar Ko Pha Ngan (full moon party) en Ko Tao (duiken of snorkelen) en naar het Nationaal Zeepark Angthong (kajakken). De laatste week willen we in Bangkok doorbrengen en eventueel nog een trekking doen in het Khao Yai Nationaal Park. Hopelijk hebben we nog tijd genoeg om onze plannen uit te voeren.
's Avonds nam Patrick ons mee naar de cinema in Pattaya. Na de gebruikelijke reclame-spots stond iedereen in de zaal recht om hun respect voor de koning te betuigen. Dit ging gepaard met een filmpje met beelden van de koninklijke familie en de nationale hymne. Daarna was het tijd voor de film, Miami Vice. We verwachtten ons aan een spannende actiefilm (wat het ook wel was hoor) maar met de commentaren van onze bodyguard leek het wel een komedie...
Een dag vol organisatorische activiteiten: we zochten maar liefst een halve dag naar het kantoor van Bangkok Airways (!), boekten onze vliegtickets, zochten we een guesthouse op Ko Samui, regelden we het vervoer naar de luchthaven, etc.
Spijtig genoeg waren de zitjes voor morgen allemaal bezet dus moeten we ons verblijf hier nog met een dag verlengen. Zaterdagmiddag vliegen we naar Samui...
De rest van de dag genoten we van het luie leventje!
Onze laatste dag Pattaya: we gingen shoppen, eten, wandelen en voor de rest chillden we aan het zwembad van het hotel. En zoals iedere avond gingen we op bezoek bij Patrick en de lieve, grappige dames. Daar deden we ons voor de laatste avond te goed aan een royale portie Thaise mosselen op Vlaamse wijze... lek-ker!!!
Hoe warm het onthaal was de eerste dag, des te hartelijker was het afscheid. We namen nog wat foto's van the flying frog, alias Patrick en de lieftallige meisjes en met ons nieuw T-shirt aan verlieten we ons stamcafeetje/-restaurantje in Pattaya.