Thailand

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Thailand image

Thailand

Thailand
Azië
Sannevanbochove

Rondreis Thailand en mijn aankomende vakanties

Wat een prachtig reis jaar zie ik tegemoet zeg!
Over ruim twee en halve week ga ik lekker een weekje wintersporten met mijn school in Oostenrijk, voor mij de eerste keer op wintersport, mijn ouders houden totaal niet van kou waardoor ik altijd naar warme landen ga.
Jaren achter elkaar ontvluchtten wij de Nederlandse winterkou in februari en gingen een weekje naar Egypte om op te warmen. Maar dit jaar zoek ik de kou juist op. En ik heb er ontzettend veel zin in.

Elk jaar ga ik met mijn ouders ook op steden trip. Dit jaar gaan we begin mei een paar dagen naar Madrid, waar ik erg veel zin in heb. Ik ben daarna nog maar net 2 dagen thuis en stap dan alweer in het vliegtuig om wederom met school een stedentrip naar Wenen te maken. Het lijkt me geweldig grappig om met de hele klas in een vliegtuig de zitten en 3 dagen daar door de stad heen te lopen.
Maar de grote vakantie van dit jaar is voor mij toch wel Thailand! Begin juli vliegen we naar Bangkok
Ik ben (behalve in Turkije, maar dat telt niet echt mee toch?) nog nooit in Azië geweest en ben heel erg benieuwd naar de cultuur en de mensen daar!
De eerste 4 dagen brengen we door in Bangkok waar we waarschijnlijk o.a. een fietstocht maken en natuurlijk een floating market bezoeken.
Na de drukte van Bangkok reizen we per privé chauffeur naar Kanchanaburi waar we onder andere naar de River Kwai brug gaan, hierover reed de trein die in WOII Birma en Thailand met elkaar verbond.
Daarna rijden we verder naar de oude stad ayutthaya en Sukhothai.
Als we bij deze twee oude tempelsteden zijn geweest reizen we door naar Chiang Mai, hiervan uit willen we natuurlijk ook veel verschillende dingen gaan zien en doen. Als we hier 4 dagen zijn geweest vliegen we terug naar Bangkok en gaan daarna nog 4 dagen heerlijk op het strand uitrusten in de plaats Hua Hin.

Deze reis door Thailand wordt denk ik heel divers. Van de grote stad Bangkok naar het authentieke binnenland en als slot een paar dagen strand klinkt voor mij als een perfecte vakantie mix.
Ik hoop naast de prachtige natuur en vele tempels ook de cultuur en het leven van de Thai zelf te kunnen zien.
Ik heb ontzettend veel zin in deze reis en kan dan ook nauwelijks wachten!

Verder ga ik misschien nog een paar dagen of een weekje met vriendinnen weg maar dat zal niet ver weg worden.
En met een beetje mazzel ga ik dit najaar nog lekker een weekje naar Turkije ofzo.
Dus mij hoor je dit jaar over mijn vakanties zeker niet klagen!