Bangkok

'175365' door gorke '175365' door gorke

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Schoolreis

gorke

Deze klas was op schoolreis in Muang Boran het grootste openluchtmuseum van Thailand.

'524245' door Dianadm '524245' door Dianadm

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Wat Arun

Dianadm

De boeddhistische tempelcomplex Wat Arun of Tempel van de Dageraad is niet te missen in Bangkok. De 79 meter hoge pagode van het complex is al van verre te zien. Wat Arun heeft zijn naam te danken aan de Indiase god Aruna, de god van de dageraad. De enorme pagode is trapsgewijs gebouwd in Khmer-stijl. Er zijn meerdere uitsparingen waarin beelden staan en rondom de pagode staan vier kleinere torens die net zo rijk versierd zijn. De witgroene pagode is volledig versierd met bloemenmozaïeken die gemaakt zijn van kleurrijk, oud en gebroken Chinees porselein. Het verhaal gaat dat er vroeger veel Chinese schepen aanmeerden in de haven van Bangkok en onderweg scheepsvrachten vol overtollig porselein dumpten. Het porselein is gebruikt om tempels mee te versieren. Je kunt de pagode tot halverwege beklimmen, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op de Chao Phraya Rivier met z'n drukke 'botenverkeer' en over het tempelcomplex. Wat Arun is makkelijk bereikbaar per boot van pier N13 en N8.

'492368' door JMoerkens '492368' door JMoerkens

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Fietsend door Bangkok

JMoerkens

Een hele leuke manier om Bangkok te ontdekken vond ik per fiets. We begonnen in Chinatown, waar we door ontelbare smalle steegjes fietsen, dwars over kleurrijke markten heen, langs tempels, woonhuizen en winkeltjes. Daarna gingen we met fiets en al aan boord van een longtailboot en varen we richting de vele kanalen in de buitenwijken, de klongs. Deze plek noemt men ook wel het Venetië van het Oosten. Je ziet er woonhuizen op houten palen aan het water, wassende vrouwen, het echte rustige leven. Pas ver buiten het centrum, in de buitenwijken van Bangkok gingen we weer aan wal. In een compleet andere wereld dan waar we begonnen! We fietsen over rustige landweggetjes, langs spoorlijnen en langs plantages. En overal werd duidelijk waarom Thailand het land van de Glimlach is. We werden continu toegezwaaid met een brede glimlach. Zoals door deze kinderen die in de boom waren geklommen om ons te begroeten. Daar word je toch blij van?! Een dergelijke fietstocht is echt een aanrader!

'412825' door Royanne2319 '412825' door Royanne2319

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Soort Varaan ?????

Royanne2319

Tijdens onze tour door de klongs in Bangkok zagen we aan de kant bij een huisje dit dier liggen zonnen. Wie weet wat voor een dier dit is, een soort varaan ?? Maar daar is ie wat te klein voor misschien. Bij een varaan denk ik aan een Komodovaraan en die zien er toch wat anders uit......

'457165' door wisseschout '457165' door wisseschout

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Knappe man

wisseschout

Nu weet ik dus niet meer in welke tempel/paleis ik deze foto gemaakt heb. Misschien weet Lou het wel. maar het blijft een knappe man om te zien

'532238' door gorke '532238' door gorke

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Rod Fai Market

gorke

Hier kun je urenlang rondslenteren zonder verveeld te raken. Hier vind je de meest uiteenlopende vintagespullen, waarvan je je soms afvraagt hoe het ooit in Thailand terecht is gekomen. Daarnaast zijn er veel kraampjes met kleding en natuurlijk eten en drinken. Het terrein telt een aantal leuke barretjes waar het prima zitten is en zo de menigte aan je voorbij te zien schuivelen. Aangezien deze markt ver van de toeristische gebieden ligt, kom je hier hoofdzakelijk locals tegen. En een verdwaalde buitenlander zoals ik! Echt een aanrader als je in Bangkok bent! Waar: Srinakarin Soi 51, achter winkelcentrum Seacon Square Geopend: Vrijdag tot en met zondag van 18.00 – 24.00 uur.

'460685' door Zandkorrel '460685' door Zandkorrel

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Cocosnoten

Zandkorrel

Op de drijvende markt Damnung Sadoeak in de buurt van Bangkok wordt de handelswaar vervoerd, verkocht en ook vaak geconsumeerd op de boot. Vaak zijn de platte bootjes gevuld met vanalles en nog wat, maar deze mevrouw heeft zich gespecialiseerd in cocosnoten.

'204647' door Everlasting '204647' door Everlasting

ThailandBangkok

ThailandBangkok

The Veil

Everlasting

Trying to get away from the traffic exhaust and breathe some fresh air I spent some time people watching in Lumpini Park, Bangkok. I thought she looked so elelgant and when the breeze blew her veil .........................

'280586' door riknikele '280586' door riknikele

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Welcome back!

riknikele

In oktober 2007 kwam ik voor het eerst in Bangkok en was ik diep onder de indruk! Afgelopen zomer kwam ik na bijna 3 jaar weer terug en was het een feest van herkenning. De eerste avond namen we meteen de ferry naar China Town, werden we getrakteerd op deze zonsondergang en aten we van wat straatstalletjes waar geen toerist te zien was; een heerlijke terugkomst!

'458160' door LRison '458160' door LRison

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Schipper

LRison

Op de Chao Phraya rivier bij het eilandje Ko Kret kwam deze schipper met zijn longtailbootje langszij zijn vrouw verkocht vanuit de boot gedroogde inktvis,popcorn en limonade.

'164033' door gorke '164033' door gorke

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Wat Arun

gorke

Wat Arun (Tempel van de Dageraad) is een bezienswaardigheid die je tijdens je citytrip naar Bangkok zeker niet mag missen. De tempel ligt op de westelijke oever van de Chao Praya-rivier. De prang, de 86 meter hoge toren in Khmer-stijl, valt al van ver op. De traditionele toren is prachtig versierd met ingelegde stukjes gekleurd porselein en wordt omringd door kleinere prangs.

'377581' door Floydian '377581' door Floydian

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Fast moving Traffic

Floydian

Bangkok, een en al hektiek. Druk verkeer, oversteken kan gevaarlijk zijn. Politie regelt het verkeer, maar snelle kleurrijke bussen komen gevaarlijk langszij scheren. Camera; Canon EOS 1D mkII Lens; Canon 24-70mm 2.8L USM Exposure; 1/10 sec Aperture; f13 ISO 50 RAW

'189339' door gorke '189339' door gorke

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Muang Boran

gorke

Om kennis te maken met de geschiedenis en authentieke architectuur van het Thailand, moet je in Muang Boran(Oude Stad) zijn. Hier bevind je je in een van 's werelds grootste openluchtmusea alias parken waar je tal van replica`s van bekende gebouwen, monumenten en tempels uit heel Thailand kan bezichtigen. Sommige replica's hebben dezelfde grootte als de echte bezienswaardigheden, maar de meeste zijn verkleind. De Oude Stad bevindt zich even buiten Bangkok in Samut Pakran, het kan dus interessant zijn om een auto te huren of de bus te nemen (bus 11) en er een dagje voor uit te trekken. GROOT OPENEN

'487383' door JMoerkens '487383' door JMoerkens

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Wat Phra Keo

JMoerkens

Nog maar net aangekomen in Bangkok, ben ik overweldigd door alle pracht aan praal van de tempels van de stad. Wat Phra Keo, wellicht het bekendste complex, bezocht ik als eerste. Een geweldige plek, waar je met een goed oog voor detail heel wat uurtjes vol verwondering kan doorbrengen. Voordat ik de tempel bezocht, werd ik aangeklampt door een behulpzame meneer die me vertelde dat het een nationale feestdag was, en de tempel dus gesloten voor bezoekers. Hij had een leuke tuktuk-tour voor me als alternatief. Dat heb ik geweten, van de ene naar de andere souvenirshop op provisiebasis. Achteraf natuurlijk een klassieke tourist trap, want de tempel was uiteraard gewoon open. Maar het was destijds mijn eerste verre reis en ik was naïef zullen we maar zeggen... Maar voor degenen die dit nog nooit hebben meegemaakt, geef ik toch mee als tip nooit in deze val te lopen! :-)

'457595' door ivonne '457595' door ivonne

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Fietsen door Bangkok

ivonne

In Bangkok maakten we een geweldige fietstocht waarbij we ook veel langs de kanalen in de buitenwijken reden.. Een heel andere manier om zo'n grote wereldstad te bekijken. Nu het jaar bijna is afgelopen zijn we steeds meer bezig met onze voorbereidingen van onze lange reis door Thailand, Birma en (Oost) Australië. Ik heb er weer reuze zin in!

'458220' door walterstoffers '458220' door walterstoffers

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Kleermaker

walterstoffers

Ik had mijn vrouw bij de tandarts afgezet voor het bleken van haar gebit, deze kleermaker had zijn openlucht atelier voor de praktijk. Daarom houd ik zo van Bangkok !

'484986' door LRison '484986' door LRison

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Halve Zon.

LRison

Aan de boorden van de Chao Phraya rivier in Bangkok zijn heel veel restaurantjes waar je heerlijk vis kunt eten de meeste hebben terrassen aan of op de rivier met schitterend uitzicht,precies naast de Rama 3 brug serveren ze heerlijk spicey rivierkreeft, de ondergaande halve zon heb ik gemaakt op het terras.

'413368' door EvanderHel '413368' door EvanderHel

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Flow of the river

EvanderHel

Hibari Misora, de meest bewonderde en gewaardeerde zangeres van Japan, overleden in 1989 op slechts 52 jarige leeftijd. Ze ontving een Medal of Honor voor haar bijdrage aan de muziek en door haar liedjes gaf zij haar publiek een boodschap van hoop en een teken van bemoediging na de 2e Wereldoorlog. Haar prachtige lied, Like the flow of the river, wordt hier in het Calypso Theater op een serene manier vertolkt. Jaarlijks, op haar geboortedag, spelen radio- en televisiestations in Japan nog steeds dit lied, als een teken van respect.

'451508' door LRison '451508' door LRison

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Interieur Erawan...mu

LRison

Dit is het interieur van het Erawan museum de koepel is van glas in lood waar de werelddelen in staan en allerhande symbolen uit alle wereld godsdiensten, boven deze koepel staat de machtige olifant.

'289715' door LRison '289715' door LRison

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Zittende Boeddha

LRison

Wat Kalayanimit staat in Bangkok aan de andere kant van de rivier,het is de oude hoofdstad en heet Thon Buri,in deze wat zit een heel grote zittende gouden Boeddha in de bhumisparsa mudrahouding,de Wihan (het gebouw) is fraai versierd met schilderingen

'459167' door walterstoffers '459167' door walterstoffers

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Krab

walterstoffers

Mijn favoriete buurt waar ik al meerder malen ben verbleven in Bangkok is Banglamphu, lopend over de vismarkt zag ik deze krab ze waren zo netjes ingepakt met gekleurde koortjes.

'406338' door EvanderHel '406338' door EvanderHel

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Lieve vrouw

EvanderHel

Lief vrouwtje in Bangkok bij de floating market. Ik heb een tijd bij haar gezeten, zij in haar wiebelende bootje op het klotsende water en ik op de kant ernaast. Het was gezellig ondanks dat we elkaar niet konden verstaan. Ze heeft me wat fruit laten proeven, geen idee wat maar het was lekker! Daarna heb ik een tros bananen bij haar gekocht ter grootte van een halve chiquitaboom, van die kleine zoete, waar de ratten (we zijn hierna naar de jungle gegaan) ook nog met plezier van hebben gesnoept ;-)

'457183' door LRison '457183' door LRison

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Proeven van Thaise...

LRison

Tijdens het Loy Krathong feest (eerbewijs aan de godin van rivieren en waterwegen ) worden op de rivier drijvende bloemstukjes met kaars te watergelaten en op de oever is heel veel te doen zoals hier waar je de originele thaise gerechten kunt proeven bereid door mensen in thaise kleding.