Bangkok reisblogs

Arrival @ Bangkok city!

sonjakorringa was er (tot 20 okt 2008) Gepost op 14 apr 090 reacties

Hier dan een bericht uit Zuid-Oost Azie...

Ik zal van A tot Z (en wel zo snel mogelijk, gezien we in een internet-cafe zitten) vertellen hoe het ons tot dusver is vergaan.
Met om te beginnen: Schiphol. Hier raakten we bij de incheck-balie van Eva Air aan de praat met mensen die (uiteraard) ook naar Thailand onderweg waren. Het meisje vertelde dat ze op eigen houtje door thailand zouden gaan reizen en niets georganiseerd hadden...maar al gauw werd duidelijk dat ze echt niets aan het lot had over gelaten en alle reserveringen van A tot Z vooraf in maarliefst 3 maanden tijd had geregeld...Dacht ik dat ik een control-freak was!

Ze vertelde een heel leuke guest-house geboekt te hebben in een vreselijk leuk deel van Bangkok. Gezien het feit dat wij nog helemaal niets geregeld hadden buiten onze vlucht, dachten we gelijk: "kassa! We delen gewoon een taxi, en vinden gemakkelijk een hotelletje."

In het vliegtuig hadden we echter ruim 12 uur de tijd om te verzinnen waar we wilden verblijven, we moesten wel, omdat we op het immigratie formulier moesten aangeven in welk hotel we zouden verblijven. Tja, dan ga je twijfelen: of de backpackers wijk met die mensen mee, of iets heel anders....Het is uiteindelijk iets heel anders geworden.

Ons hotel heet White Orchid en is gesitueerd in hartje China Town!
Temidden van de drukke markten ligt onze slaapplek... en het is gebleken nadat we dit bericht versturen uit de backpackers wijk, dat dat een zeer goede keuze is geweest.

Khao San Road:
Kijk, als je je wilt laten metamorferen naar een hippie met dread-locks (die ze ter plekke aan je hoofd plakken als je dat wilt), een harembroek en een tie-dye sjaal dan zit je hier helemaal gebeiteld. Marktkraampjes met al dit soort spullen vind je hier te over. De coctails vliegen je links en rechts om de oren, als ook de muziek uit vervlogen tijden: the doors, country en wester muziek, Elvis Presley...
Ach verschil moet er zijn. Wij nemen graag genoegen met een horde chinese eetstalletjes pal voor onze deur....

Heerlijk! We zijn weer thuis! De temperatuur is om en nabij de 30 graden, heerlijk zwoel. Geen regen gezien nog. Ook niet echt zon.

Eerst hebben we lekker onze oogjes dicht gedaan na aankomst in het hotel, daarna zijn we om een uurtje of 13.00 uur de deur uit gegaan om wat te eten te scoren. En dat is gelukt. Om de hoe een noodle soep gegeten bij iemand die zijn garage heeft omgebouwd tot eetstal. Lekker goedkoop ook, maar voor 6 euro zitten we helaas nog niet helemaal vol.

Op zoek naar onze volgende eet-stop dus.
We lopen verder door de chinees aandoende markt-straatjes en stuiten direct op een Chinese tempel. Heel fotogeniek natuurlijk. We vergeten voor de gelegenheid even dat we iets te eten zochten.

Uiteraard is onze buik evengoed wel vol geraakt, en zijn we er natuurlijk heerlijk ingestonken door met een Tuk tuk driver mee te gaan naar een "heel goed restaurant": "Very good seda-food, mister!"
80 euro later en een Elvis imitatie rijker staan we beduusd weer buiten. Maar wel lekker gegeten en gelukkig.

sonjakorringa Positie 26465 (0 p.) Lid sinds 17-02-2009 Foto's en tips: 57 Blogs: 13 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Gedroogde inkvis ineen eetstalletje
blogfoto nr. 2
Chinese tempel in (hoe kan het ook anders) Chinatown
blogfoto nr. 3
Offerande in een Thaise Tempel
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Einde van onze vakantie komt in zicht....
0 0
Gepost op 14 april
Thailand Andaman kust
Koh Lanta
0 2
Gepost op 14 april
Thailand Had Yai
Reizen naar het diepe zuiden: Songhkla
0 0
Gepost op 14 april
Thailand Oostkust Thailand

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.