Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image

Bangkok - excursie en laatste dag in de stad

Bangkok
Thailand
Ronderegt

Bangkok - excursie en laatste dag in de stad

Woensdag 19 februari 2014:
Na de trip van gisteren wat later opgestart en door de binnenstraatjes naar het treinstation Hua Lampong gelopen, het is zeer warm vandaag en het duurt dan ook niet al te lang voordat we doorweekt zijn. Water bij je hebben is dan ook van belang en hier op vele plaatsen tegen vele prijzen per flesje verkrijgbaar, in de stalletjes van 10 tot 30 Bath maar loop je even de supermarkt in betaal je 7 Bath.
Het treinstation in goed te vinden en eenmaal binnen blijkt het ook nog eens ruim en overzichtelijk ingedeeld, al snel worden we door een medewerker van het spoorbedrijf aangesproken of we informatie nodig hebben, dit wordt vriendelijk gegeven en krijgen zelfs een papieren tijdschema van alle treinen naar het noorden (daar dit de richting is waar we heen willen).
Het kopen van de tickets voor morgen naar Phitsanulok is dan ook snel geregeld en vanuit Bangkok vertrekken we met trein 3 om 10.50 uur en zullen daar om ca. 16.00 uur aankomen. De tickets voor dit traject van circa 380km kosten 479 Bath per persoon.
Na een koffiebreak gaat het via de wijk Chinatown van Bangkok langs metaalwerkplaatsen, brommer en auto revisie bedrijven, bandenhandelaren, goudwinkels, restaurants verder door smalle en brede straten en over een overdekte markt terug naar het hotel voor een rustmomentje.
'sAvonds eten we 'op straat' nabij het hotel en lopen voor de spijsvertering en onze nieuwsgierigheid nog langs het Ministerie van Binnenlandse Zaken (de achterzijde van dit gebouw en de afzetting hiervan, zit in dezelfde straat als ons hotel) en een van de bezette gedeeltes van de stad, maar ondanks de massaal ingezette politie gisteren en de helaas vele gewonden en 4 doden is het doel een en ander op te heffen om de straten vrij te krijgen duidelijk niet gelukt.
Het is goed mogelijk om een ronde langs het kamp te lopen door de afgezette straten, maar er zijn er meer dicht voor het verkeer dan eergisteren.

Dinsdag 18 februari 2014:
De dag begint op tijd vandaag daar we om 07.00 uur worden opgehaald voor een aantal excursies buiten Bangkok waarvan we pas weer om 19.00 uur 's avonds zullen terugkeren.
Het blijkt een goede planning te zijn want er is vandaag een offensief van politie en leger om de demonstranten (tegenstanders huidige regering) uit hun stellingen te krijgen en zo ook alle straten weer toegankelijk te maken voor het verkeer, dit kan er hard aan toe gaan gezien het aantal agenten die zich nu al aan het opstellen waren. Dus een dagje de stad uit is geen slecht plan (wisten we niet bij het boeken......soms zit het mee).
De eerste stop vandaag is bij de Bridge over de River Kwai (Birmaspoorlijn), de beruchte brug, ooit een houten gammel geval welke in 1943 werd vervangen door een ijzeren constructie welke na verwoesting van de overspanning door de Amerikanen in 1945, na de oorlog met hulp van Japan werd gerestaureerd. De beroemde gelijknamige film komt niet in de buurt van hoe het werkelijk is gegaan, echter niet dit feit is tragisch, wel dat er weinig aandacht is voor het grote aantal Aziaten dat is overleden. Het blijft een belangrijk monument uit de 2e wereldoorlog.
Het nabij gelegen JEATH museum (toegang 40 Bath p.p.) laat het verhaal, de gruwelen en vele attributen zien uit die tijd en is een nagedachtenis aan de 12.000 krijgsgevangenen en 100.000 aziaten die hier het leven lieten.
Het museum kan echter wel onderhoud gebruiken, objecten en ramen zijn zeer vervuild.
Na een korte rit aangekomen bij een rivier waar het mogelijk is een stukje op een olifant te rijden, gezien de behandeling en leefomstandigheden van de dieren zien wij hiervan af, ook hier kun je met een bamboevlot de rivier afdrijven, dit leek ons wel te doen echter na enkele km's wordt je dan teruggetrokken door een motorboot naar de startlocatie, wat dan weer jammer is.
Na een korte blik op een zeer toeristische waterval is de laatste stop bij de Tiger Tempel, omstreden maar ook een toevluchtsoord voor gewonde dieren. Ooit gestart na de opname van een gewonde tijgerwelp in de tempel, wat het begin was van een beschermingsproject. Een bezoek is nu zeer commercieel maar wel speciaal om zo dichtbij een tijger te kunnen komen zonder glas of kooi.
De basis toegang kost 600 Bath p.p.
Het basisprogramma (voor genoemde prijs) is tussen 12.00 en 16.00 uur (let op: de laatst mogelijke toegang is 15.15 uur en dan heb je tijd te kort, advies neem er de hele middag voor), je krijgt toegang tot het park en mag naar de tempel, alle overige dieren bezoeken (paarden, buffels, zwijnen en meer), naar de jongere tijgers (eventueel voeren) en naar de grote tijgers in de canyon om met ze op de foto te gaan. Voor deze prijs betekend dit per persoon, dus niet met z'n 2en, dan dien je als zogenaamde groep te gaan (kost 1000 Bath extra per groep).
Om 19.00 uur weer terug in Bangkok op de Khao San Road.

Foto's

85333.jpg
85333.jpg
Ronderegt
bde25.jpg
bde25.jpg
Ronderegt
ed474.jpg
ed474.jpg
Ronderegt