Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image

Toegangspoort tot Thailand/Azië

Bangkok
Thailand
Eamigos1979

Toegangspoort tot Thailand/Azië

Mijn eerste ervaring met Azië is Bangkok. Wat een overweldigende stad. Ik heb nog nooit zoveel mensen gezien. Er leven maar liefst 16 miljoen mensen. Gelukkig werd ik opgewacht door een vriend die mij de stad heeft laten zien. Wij zaten midden in een woonwijk Ramkamhaeng (universiteit) (behoorlijk ver van het centrum), waardoor je op leuke plekken kan eten.
In de buurt heb ik zelfs een zwembad gevonden. In het centrum van Bangkok vind je diverse prachtige tempels. De rivier is druk bevaren maar zeker wel een must om te zien. Een schouwspel is dat ze eten kopen en alle vissen vechten om het voedsel te krijgen.

Ikzelf heb ook nog gekozen voor een halve dag fietsen. Dit is echt een aanrader om een andere kant van Bangkok te zien. Je fietst door China Town richting de rivier en zit ook nog op een boot, waarbij je ook armoede ziet langs de rivier.

Bangkok is het beginpunt waarbij langeafstandsbussen vertrekken vanaf MoChid (o.a. Khon Kaen/Chiang Mai/Pattaya). Een leuke trein vanaf Thon Buri (Bangkok West) vertrekt naar Kanchanaburi/Nam Tok.