Bangkok reisblogs

CI066-14.25-04JAN-OK-04JAN

reau was er (tot 05 jan 2001) Gepost op 19 jun 100 reacties

Onder deze code waren ze aangekomen in het warme klamme klimaat van Bangkok. Slechts weinigen wisten dat ze gegaan waren, nog minder wisten wanneer en of ze wel terug zouden komen.

Dat zij nooit in ZO-Azie was geweest had wel een rol gespeeld. Ja, die ene keer dat ze in Seoul gestrand was door de vertraging die ze in Amsterdam had opgelopen op weg naar hem in Nieuw-Zeeland. Maar dat telde niet mee. Nee het
was meer de kift van zijn kant die de doorslag had gegeven om juist op dit moment naar Thailand te vetrekken. Een klein beetje jaloers dat anderen in zijn voetsporen waren getreden maar nog meer dat ze dat aan de grote klok hingen en dat ze dat nog leuk deden ook! http://www.diabolo.nl/reisverslag en http://www.erikreistdewereldrond.nl had hij vaak met plezier bezocht. En toen begon het verlangen om terug te keren weer te branden.

Het inpakken ging zoals zij dat plachten te doen. Efficientie en organisatie waren omgekeerd evenredig aan de factor stress. Toch lukte het dit keer weer om de tandenborstels en tandpasta in de rugzak te stoppen op het moment dat de deurbel ging. De taxi naar schiphol, een groene mazda 626 met loshangende uitlaat, stond voor de deur. Het was met recht een snorder. De chauffeur had een snor als Freddy Fender en kostte minder dan de reguliere schiphol taxi service; slechts 1 cappuccino was de prijs geweest. Het was dan ook zijn vader die die dag -heel toevallig- op Schiphol aanreed in plaats van omgeving Utrecht.

De vlucht was niet zo prettig geweest. Het was warm en ze konden de slaap niet echt vatten. Zij had op Schiphol nog boeken gekocht en had zich afgevraagd wat hij in godsnaam dan zou doen om de 10 uur door te komen. Hij vermaakte zich met de films die op het scherm vertoond werden en viel zelfs af en toe in slaap. Hij had ook iets meer aziatisch bloed door zijn aderen stromen dan zij.

Bij aankomst stonden de taxi-chauffeurs al klaar om de gasten naar de hotels te brengen. Ook zij hadden vanuit nl een taxi naar het hotel geregeld. Zij waren echter niet verrast toen er geen taxi chaufeur hen op stond te wachten. Dit soort dingen overkwam hen wel vaker. Zoals het ook altijd bij aankomst bewolkt was als ze naar zonnige oorden reisden.

De jetlag leken ze vrij snel te boven te zijn. Ze hadden inmiddels treintickets naar Chiang Mai geboekt, kaartjes voor een Thaibox gala op zak en 100 vrienden in NL ge-e-mailed dat ze veilig aangekomen waren. Na het avondeten zouden ze vroeg naar bed gaan want morgen moesten ze zich om 6:00 AM (!) melden voor een fietstocht door BKK. Het avontuur was begonnen.......

reau Positie 26855 (0 p.) Lid sinds 06-06-2009 Foto's en tips: 10 Blogs: 5 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Thailand - the last episode (for now)‏
0 0
Gepost op 19 juni
Nederland
Rai Leh
0 0
Gepost op 19 juni
Thailand Andaman kust
Pai, Chiang Mai, Sukothai, Khao Yai, Nakhon Pathom
0 0
Gepost op 19 juni
Thailand Noord Thailand

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.