Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image

De highlights in 1 dag

Bangkok
Thailand
Jeannette

De highlights in 1 dag

Bangkok 25-06-2009

Na een prima vlucht komen we aan in een zwoel en warm Bangkok.
Hotel Amari in de wijk Sukhumvit blijkt een goede keus: het is een wijk met veel levendige straathandel, restaurantjes en barretjes.
We gaan gelijk de buurt maar even verkennen.
Opvallend zijn de grote uitersten op straat: Moslim meisjes en gogo girls (boys?) lopen naast elkaar te paraderen op straat.
Je kijkt je ogen uit hier: Blinden met een microfoon en begeleider zingen al lopend een deuntje, een vrouw laat tegen vergoeding vogeltjes vrij uit een kooitje (om ze daarna weer te vangen?) en de vele travestieten die niet van vrouwen zijn te onderscheiden. Wat een STAD is dit!

26-06: Na een goede nachtrust in de hotelkamer met airco willen we deze dag de highlights van deze stad gaan verkennen: het tempeldistrict en natuurlijk een ritje met de nieuwe skytrain die als een betonnen lijn op stelten hoog door de stad loopt.
We stappen op Soi 3 op een zeer snelle boot die ons voor 12 bath naar Fortress (F) brengt. Dit is al een ervaring op zich omdat deze boot maar heel kort stopt en je zeer snel erin moet springen en maar weer moet zien wanneer je eruit moet. Dit is duidelijk HET vervoer van de locals.
We worden opgewacht door de tuktuks die ons allemaal willen rondtoeren en vertellen dat het Koninklijk paleis vanmorgen gesloten is.(ik geloof dat het wel waar is hoewel ze dit ook vaak gebruiken om jou te verleiden tot een toer).
We trekken ons er niks van aan we willen eerst lopen naar Sanam Luang, een plein met veel kleine handelaartjes.
We regelen een tuktuk die na flink afdingen (40 bath) ons naar 3 bezienswaardigheden wil brengen. Eerst gaan we naar Wat Idraviharn: de grootste rechtopstaande Buddah. Hier kun je zonder entree naar binnen. Bijzondere offers met centenbakjes en eieren en vissekoppen bij de gouden Buddah doen mij verbazen over deze cultuur.
Daarna brengt de tuktuk chauffeur ons naar een plein met een standbeeld en stopt: hij wil dat we met hem naar een kunstnijverheid fabriek gaan want dan krijgt hij gratis benzinebonnen. Dit willen wij niet want we hebben maar 1 dag in Bangkok!. de chauffeur wordt echt vervelend en wil niet verder rijden. Dus we stappen maar uit en moeten wel lopen want hier is verder niks.
Gelukkig is er de mooie Marble tempel in de buurt en daar lopen we dan maar heen. Dit is een prachtig complex met tuinen en bruggetjes en veel levens grote Buddha beelden en het is hier heerlijk rustig. Een heel mooi en beroemd Buddhabeeld is hier binnen te zien
Daarna nemen we voor 60 Bath een taxi naar Wat Pho met de liggende gouden Buddha. Hier kun je ook nog heel veel gouden Buddhabeelden zien en schoolklasjes lopen hier rond voor hun lesje cultuur.
Daarna met een veerpontje naar de andere kant van het water om Wat Arun te bezichtigen met de prachtige mozaïeken. De laatste tempelcomplex moet het Grand Palace worden maar helaas het is vijf over half 4 en om half mochten de laatste bezoekers naar binnen, dus ik moet nog een keer terug...
Terug gelopen naar de grote rivier en met de express boot naar Taksin waar we op de skyline trein stappen terug naar het hotel.

Foto's

082fa.jpg
082fa.jpg
Jeannette
2b1af.jpg
2b1af.jpg
Jeannette
a6d2c.jpg
a6d2c.jpg
Jeannette