Bangkok reisblogs

laatste avond in Bangkok..op naar Bhutan

bevanvarik was er(tot 09 okt 2008) Gepost op 09 okt 083 reacties

De eerste week is omgevlogen! Het hotel is werkelijk super! Aan alle details zijn gedacht; van elke dag vers fruit op de kamer, moodlights in de badkamer met muziek tot aan mini ijsjes- cocktails en je eigen prive ventilator aan het zwembad. De service is perfect en de mensen zijn echt oprecht vriendelijk. Dit is echt genieten, zelfs zo erg dat ik me niet kan concentreren op mijn boek als ik aan het zwembad lig! Zover het hotel.......Bangkok is een stad van tegengestelden; enerzijds is het lawaaierig en vervallen, anderzijds kan het ook zeer modern zijn. Als je goed zoekt vindt je zelfs een rustig plekje om even bij te komen en wat te eten. De bevolking is ontzettend vriendelijk en behulpzaam, sterker nog je kunt hier onmogelijk chagerijnig zijn. Motto van de Thai: alles moet leuk zijn, elke moment van de dag tot aan je werk toe!. De engelse taal wordt niet door iedereen beheerst, maar wij kunnen tenslotte ook geen Thais! Handen en voetenwerk dus, wat de nodige hilariteit geeft.
Ons fietstochtje met Co was erg leuk. Je komt op plaatsen en steegjes waar je alleen niet snel naar toe zal gaan. De twee jonge gidsen hadden er enorm veel lol in en wij ook!
De drijvende markt is ook leuk om te zien, beetje toeristisch, maar je ziet nog wel wat terug van het " oude handel drijven op het water" en het leukste is om gewoon een uurtje naar alle activiteiten en lokale mensen op en om het water te bekijken.
Een andere " atractie" is de tuk-tuk! Tsjonge wat gaan die dingen hard zeg en goedkoop (mits je goed onderhandelt natuurlijk, want je blijft in hun ogen een rijke toerist).
En dan hebben we natuurlijk nog de kledingmakers..........Marcel heeft een aantal pakken besteld, waarvan er nu twee af zijn. Ik moet zeggen dat ze erg mooi zijn geworden. Ik was wat sceptisch in het begin, maar het lijkt op een goede deal......nu nog kijken of de andere twee ook goed zijn gelukt en of alles aan komt. Meenemen kon niet meer, want met onze winterkleding voor Bhutan zaten we al over ons limit voor bagage.
Nou, we gaan onze koffers weer inpakken, kort slapen want om 2.00 worden we weer opgehaald om aan ons volgend avontuur te beginnen....BHUTAN!
Groetjes allemaal en tot blogs......Bianca

bevanvarik Positie 5753 (0 p.) Lid sinds 28-09-2008 Foto's en tips: 35 Blogs: 2 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

11 dagen Bhutan
0 2
Gepost op 22 oktober
Bhutan

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hi Stuup, waanzinnig mooie foto's. Keep on going

Door: • Geplaatst op

Hee hallo Bianca&Marcel!

Mooie foto's zeg, helemaal top. Mijn fotoshoots zijn gigantisch mislukt, zal jullie de details besparen. Maar het is wel een goede reden om heeeel binnenkort terug te gaan. Gelukkig dat ik een paar Buddy's op het werk heb :-)!
Geacclimatiseerd van India kan ik het verhaal van de tuk-tuk bevestigen. Ik heb wel van het voordeel genoten dat ik als een van de 'hunne' werd gezien. Ik heb daardoor voor een rit nooit meer dan 60 rupees betaald (= € 0.90....) en dan heb je een rit van meer dan een half uur te pakken, mét sightseeing en onderweg boodschappen doen.... Als je dan een tip geeft van 20 rupee weten ze dat je een toerist bent, tja dilemma dilemma ;-).
Ik heb ook 2 pakken gekocht, linnen met viscose met zelfs een vleugje wol, echt wauw. Ach ik kan erg uitweiden maar laat ik het hierbij houden anders heb ik straks niets meer te vertellen, haha!
Ben errug benieuwd naar de verhalen van Bhutan! Heel veel spanning en plezier!

Groetjes,
Ina

Door: • Geplaatst op

Waarschijnlijk vlieg je dan over de 110.000 bhutanese vluchtelingen die in Nepel in 7 vluchtelingenkampen zitten:
http://bhutaneserefugees.com/

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.