Bangkok

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangkok image

Thailand - Bangkok, fietstocht en Wat Arun

Bangkok
Thailand
Ronderegt

Thailand - Bangkok, fietstocht en Wat Arun

Maandag 30 maart 2015:
Om 06.00 uur gaat de wekker, het is vroeg en de straat voor het hotel ziet er weer anders uit, nu liggen er allemaal kleedjes, net een ochtend/rommelmarkt, we nuttigen een licht ontbijt en laten ons met een taxi naar het River City Shopping Center brengen. Om 08.00 uur vertrekken we vanaf het kantoor van Co van Kessel voor een fietstocht van 3 uur, dit na een korte briefing, de groep is niet al te groot (gids, begeleidster en 10 reizigers) en we beginnen in de kleine straatjes van Chinatown, maken fotostops, roepen regelmatig goedemorgen, bezoeken een bloemen en fruitmarkt, eten banaantjes en hebben pauze in een mooi park wat volgens het verhaal ooit toebehoorde aan de moeder van de koning. De fietstocht gaat verder en we steken met de boot de rivier over, bezoeken een mooie Wat (tempel) en gaan in de route weer terug over het water om rond half twaalf, na een afwisselende route weer bij het startpunt uit te komen. Kosten van deze begeleide fietstocht waren 950 Bath p.p.
We lunchen aan de rivier bij de Si Phraya Ferry Pier om vervolgens voor 15 Bath p.p. de veerboot te nemen van pier 3 naar pier 8 gelegen tegenover de Wat Arun, voor 3 Bath brengt de volgende veerboot ons fysiek bij de Wat Arun waar we voor 50 Bath p.p. toegang tot krijgen.
De Wat Arun is vol in de restauratie,wat wel betekend dat je slechts op een set trappen een etage omhoog kunt maar het verschil tussen voor en na de restauratie is al goed te zien en het resultaat mag er zeker wezen. Uitgekeken nemen we de veerboot naar de overzijde, doen wat inkopen bij de 7eleven en zitten een tijdje op de "varanda" voor onze hotelkamer tot we na een opfrisbeurtje de stad weer in gaan.
Op een groot podium opgesteld in het Sanam Luang Park lopen dames 1 voor 1 over een soort catwalk terwijl er wordt gevliegerd en het langzaam donker wordt, wij gaan via het grote verkeersknooppunt van wegen lopend richting Khao San Road en ontdekken ten noorden ervan nog een straat met een groot aanbod van restaurants en vinden er een om (van de straat af) rustig te eten. We kiezen voor een steak en nasi met droog vlees en lopen na deze maaltijd nog een blokje om ons vervolgens door een taxi naar het hotel te laten brengen.

Foto's

325a8.jpg
325a8.jpg
Ronderegt
ad4fb.jpg
ad4fb.jpg
Ronderegt
22c7c.jpg
22c7c.jpg
Ronderegt

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Thailand - Bangkok, fietstocht en Wat Arun"

  • profile image comment
    Door Ciske• geplaatst op 06 Apr 2015 | 18:53:34

    Heerlijk eten daar in de buurt van Kh san road.

    Bericht aangepast op 08:12:02