Ayutthaya

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ayutthaya image

Thailand met onze zoon van 1,5 jaar

Ayutthaya
Thailand
Ilke

Thailand met onze zoon van 1,5 jaar

Om 10.00 worden we bij de receptie opgepikt en begint de reis naar Ayutthaya. We rijden via Kanchanaburi om dezelfde groep mensen op te halen die we gisteren gezien hebben. Dit is voor ons al een uur rijden. Teun vind het maar niks om stil te moeten zitten en staat het merendeel op de stoel, gelukkig valt hij ook nog even in slaap dat geeft even een beetje rust... Na een anderhalf uur rijden stoppen we bij een tankstation om wat te eten en de benen te strekken. Na de lunch is Teun het zat in de auto en maakt een hoop stampij, we proberen hem met spelletjes wat afleiding te geven. Uiteindelijk schikt hij zich toch maar in het feit dat het nog even duurt.

Tegen 14.00 uur worden we één voor één afgezet bij de accomodaties. Voor ons is dat Baifern Homestay een Thaise B&B waar we 2 nachten zullen verblijven. We hebben nog even tijd voor we met de Tuk Tuk tour langs de tempels zullen gaan en besluiten Teun nog te laten slapen en we gaan zelf nog wat eten. De kamer zit een verdieping boven de receptie en gezamenlijke ruimte, omdat alles open is kunnen we Teun gewoon horen.
Om 16.00 staat de tuk tuk klaar en hebben we samen met een ander Nederlands stel uit Delft de tour. We bezoeken in 3 uur tijd 6 tempels waar we overal even de tijd hebben om er door heen te lopen. De meeste van de tempels zijn meer ruïnes die oa. na de oorlog met Birma zijn vernield en platgebrand. De complexen zijn nog wel fantastisch mooi. Voor ons sprongen Wat Mahatat met de Budha in the tree, Wat Phu Khao Thong en Wat Ratburana erboven uit. We hadden een echte party tuk tuk en toen het donker was bleek het een disco op wielen. Teun vond het prachtig in de tuk tuk, hij genoot volop en wilde eigenlijk niet meer uitstappen! Het is wel echt een hele leuke manier om de stad op deze manier te bekijken. Na de tour eten we bij de homestay, heerlijk gegeten en heerlijk zoete mango als toetje, ook hier is onze kleine man dol op!

De tweede dag hebben we vrij te besteden en omdat we toch dezelfde plannen hadden gaan we samen met het andere stel op pad, gezellig. We nemen een tuk tuk naar de floating market. Deze markt drijft niet zoals de naam doet vermoeden maar is gebouwd rondom water. Het was een leuke, gezellige en mooie markt waar veelal locals heen gaan. Ook hier werd Teun weer veel aangeraakt en veelvuldig gefotografeerd. Tegenover de markt lag the Elephant village, hier kun je een ritje maken op een olifant, wij vonden dit allemaal zeer onnatuurlijk en slaan over. Even buiten de stad is ook een olifantenkraal waar we de tip van de de eigenaresse van de homestay hadden gekregen dat daar jonge olifanten waren. We nemen een tuk tuk die kant op, en het blijkt echt helemaal buiten de stad te liggen. Niettemin een mooie ervaring om de baby olifanten in bad te zien, door de natuurlijkere omgeving zagen de olifanten er wat beter uit dan midden in de stad. Teun genoot net als wij van de caperiolen van de jongen dieren. Op het moment dat we wilden vertrekken kwamen we er pas echt achter hoe ver we buiten de stad zijn.... nergens een taxi of tuk tuk te bekennen.... We lopen eerst naar de grote weg maar ook daar geen geluk, de heren besluiten terug te lopen en te vragen of ze een tuk tuk kunnen bestellen dit kan en we zijn dan zo weer terug bij Baifern.

Terug gekomen leggen we Teun op bed en gaan we zelf naar beneden voor een biertje en een spelletje. De anderen vertrekken later naar Chang Mai en hebben nog even tijd dus we spelen met z'n vieren nog een paar spelletjes. Zodra Teun wakker is bied de jonge eigenaresse aan dat ze Teun wel wil bezighouden zodat we nog even door kunnen spelen. Teun jaagt de katten op en vermaakt zich prima, ze zijn hier allemaal helemaal weg van hem. Met name ook de oudere dames zijn flink met hem in de weer en vinden alles wat hij doet werkelijk hilarisch!

Helaas is het ook onze laatste avond, dit was de leukste en gezelligste accommodatie waar we deze vakantie hebben verbleven. Een ontzettend warm welkom en lieve mensen.
Morgen vertrekken we naar Khao Yai NP

Foto's

cf24d.jpg
cf24d.jpg
Ilke
60fdb.jpg
60fdb.jpg
Ilke
446be.jpg
446be.jpg
Ilke
1afe3.jpg
1afe3.jpg
Ilke
f66b6.jpg
f66b6.jpg
Ilke
446be.jpg
446be.jpg
Ilke