Ayutthaya

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ayutthaya image

Thailand - Ayutthaya, met de trein erheen en overwoekerd hoofd

Ayutthaya
Thailand
Ronderegt

Thailand - Ayutthaya, met de trein erheen en overwoekerd hoofd

Donderdag 26 maart 2015:
We zijn na het ontbijt op weg in een tuktuk naar het nieuwe hotel, de chauffeur weet niet waar het is, hij luisterde ook niet naar ons, gaat tegen het verkeer inrijden, botst met een brommer en dan eindelijk (als hij nog meer wil kamikaze) luisterde hij, hehe, het was ook alleen maar rechtdoor, moeilijk hoor.
We verblijven nu centraal in het historische park en na de bagage te hebben achtergelaten in de kamer bezoeken we lopend onder andere de Wat Thammikarat (veel beelden van hanen), Wat Phra Si Samphet (toegang 50 bath p.p.), Wihan Phra Mongkhon Bophit (grote gouden zittende boeddha), kijken bij de olifanten (het is mogelijk om hier een tocht te maken tussen de tempels door) en bij de Provincial Pillar besluiten we om te gaan lunchen bij het hotel (goede sandwiches hier), blijven tot eind van de middag en als de temperatuur wat gezakt is bezoeken we nog de Wat MahaThat (toegang 50 Bath p.p.), bekend van het hoofd van boeddha overwoekerd door de wortels van een wurgvijg of banyan.
's Avonds eten we varkenssate en zalmsteak .... wat kan reizen toch leuk en lekker zijn!

Woensdag 25 maart 2015:
Tijd om verder te reizen, dus na een goed ontbijtje de rekening betaald en lopend naar het busstation, een taxibusje brengt ons na enkele stops naar het treinstation van Den Chai (80 Bath p.p.). We kopen 2 treinkaartjes naar Ayutthaya (2e klasse, trein 102, 294 Bath p.p.), als altijd vertrekt de trein stipt en wel om 10.56 uur.
De snelheid is laag, het landschap afwisselend en regelmatig stopt de trein op een station, 3x luid men de bel en zwaait men met groene vlaggen, de trein gaat verder, verkopers met eten en drinken komen door de trein, donker is het als we rond 19.15 uur (8 uur en 19 minuten na vertrek) aankomen op het station in Ayutthaya alwaar we een tuktuk nemen naar Tony's bed & breakfast, ons adres voor komende nacht.
Na de check-in eten we een Pad Thai, de show van het kookmannetje is goed, maar zijn eten kan beter, we lopen richting historische site en bezoeken het Park Hotel, was ook onze eerste keus, maar konden via internet niet boeken, treffen de eigenaar, bekijken een kamer (soort geschakelde bungalow in de tuin) en hij doet ons een aanbieding (1000 Bath per nacht, incl. ontbijt), we beloven morgen te komen en dit voor 3 nachten, hij reageerd enthousiast.
We gaan terug naar Tony's waar we ter afsluiting nog wat drinken.

Foto's

d22a8.jpg
d22a8.jpg
Ronderegt
711f2.jpg
711f2.jpg
Ronderegt
ee48c.jpg
ee48c.jpg
Ronderegt

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Thailand - Ayutthaya, met de trein erheen en overwoekerd hoofd"

  • profile image comment
    Door Ciske• geplaatst op 01 Apr 2015 | 21:13:08

    Ik heb me al vaker afgevraagd waar die hanen voor dienen ? Mooie plaats Ayutthaya .

    Bericht aangepast op 08:13:54