Zuid Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Sri Lanka image

Nooit Gedacht

Zuid Sri Lanka
Sri Lanka
Corriedewinter

Nooit Gedacht

Sri lanka, Unawatuna.

We logeren in hotel Nooit Gedacht, een voormalige Nederlandse residentie uit 1735, toen Sri Lanka nog Ceylon heette en de VOC de zeeën beheerste.

De meubelen zijn van ebbenhout, ons bed is een hemelbed en we wassen ons met water uit de lampetkan.

’s Morgens maak ik een wandeling door de enorme tuin, waar een mahut met zijn olifant aan het werk is. De mahut spreekt goed Engels en vertelt dat de olifant twee banen heeft: tempeldienaar en bosarbeider. En of ik soms zin heb om mee te gaan naar de rivier om de olifant te baden?

Dit lijkt me geweldig. Het is wat moeilijk opstappen, maar vanaf een afgezaagde boomstam lukt het net. Ik zit voor het eerst op een olifant!

We lopen over de geasfalteerde weg en gaan na ongeveer 500 meter een zandpad in, waar we bij een brokkelige muur stoppen.
De olifant begint aan wat overhangende palmbladeren te eten en zijn begeleider maakt mij duidelijk dat ik op het muurtje moet klimmen. Afstappen? Een neeknikje. Oja, nee is ja.

Is de rivier achter het muurtje? De olifant loopt verder en de mahut ook. Ik wil mee, maar het is wel een erg hoog muurtje. Heel voorzichtig laat ik me zakken, het is te diep. Springen is geen optie. Help!

“Ik dacht al dat jullie hierheen gegaan waren”, zegt mijn echtgenoot, terwijl hij me opvangt.

We zijn net op tijd bij de rivier.


Foto's

b12e4.jpg
b12e4.jpg
Corriedewinter
616fd.jpg
616fd.jpg
Corriedewinter
f8e62.jpg
f8e62.jpg
Corriedewinter
8873c.jpg
8873c.jpg
Corriedewinter
f8e62.jpg
f8e62.jpg
Corriedewinter