Sigirya

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sigirya image

Pidurangala rots, killerbees en Minneriya np

Sigirya
Sri Lanka
TicoTica

Pidurangala rots, killerbees en Minneriya np

Zo , dat was een vroegertje vanmorgen.
Om 5.45 ging de wekker, zodat we vandaag vroeg de rots konden gaan beklimmen..
Het is dan nog niet zo heet, en dat is het s'middags met recht wel, pffff.
Een paar maanden geleden lazen we in Columbus magazine een artikel over Sri Lanka, super natuurlijk,want dat is onze bestemming van 2012. Daar lazen we een stuk over de rots n aast de Sigirya rots, dat moest het dus gaan worden,super!
Onze chauffeur keek een beetje vreemd toen we hem vertelden dat we niet de bekende Sigiriya rots wilden beklimmen, maar de rots ernaast (Pidurangala)d.
Het leek hem een goed idee om dit even te overleggen met een tracker.
Dat hebben we gedaan en ook die vond het in eerste instantie een beetje bijzonder,hij was er al 2 jaar niet meer geweest.
We hebben het toch gedaan, en wat een goede keuze was dat zeg!!
Het was echt geweldig...
Eerst zijn we naar de oude tempel geweest en daar komen tegenwoordig ip alleen de monniken en zelden toeristen.
Hier waren een zelfde soort fresco's te zie als op de Sigiriya rots te zien zijn . Ook waren er erg veel mooie afbeeldingen te zien die het verhaal achter beide rotsen uitbeelden.
Na een behoorlijke klim over kleine treetjes en flinke rotsen, konden we door een rotsspleet kruipen om naar het bovenste deel van de rots te klimmen, WAUW!!!!! wat een fantastisch uitzicht hier!!!
We hadden een prachtig uitzicht op de Sigiriya rots en ook konden we de wespennesten vanaf de rots zien hangen, ze zijn echt gigantisch groot . Je kon ook een plateau zien waar een huisje op staat waar je in moet vluchten als de wespen in zwermen richting de mensen komen vliegen, ik was blij dat we er niet waren brrrr moet er niet aan denken.
Je kan ook speciale pakken aan doen, onze tracker vertelde dat we een goede keuze hadden gemaakt om deze rots te beklimmen, de pakken worden maar 1 x per 2 jaar schoongemaakt en iedereen zit erin te zweten, en voor de kinderen wad het al helemaal niets, want d ie verzuipen in die dingen.
Waren wij even blij :-)
Ook op de Pidurangala rots was een wespen nest, hier is het erg stil en dit vinden de wespen erg prettig. Maar het was er gelukkig maar 1 op het laatste stuk.
Hierdoor moesten we een nog avontuurlijker pad naar boven nemen en kregen we instructies om heel stil te zijn en zo rustig mogelijk te bewegen, zodat de wespen niet zouden storen, anders zouden we flink aan de beurt zijn .
Best even eng, maar gelukkig is alles goed gegaan.
Uiteindelijk hebben we benden nog een tempeltje bezocht en werden we opgehaald door Sampath (onze chauffeur)
Hij stond onder een boom geparkeerd met lopende motor, en niemand heeft gezien dat hier net boven een nest zat.
Onze dochter had het raampje van de bus even opengedaan om ons te roepen omdat we even aan het praten waren met een monnik, en blijkbaar was er een wesp naar binnen gevlogen en op haar been gaan zitten, godzijdank is ze stil gebleven en niet bewogen, want de tracker en de chauffeur kregen zowat een rolberoerte. Het bleken de beruchte killerbees te zijn !!!!
We werden gelijk weggehaald en naar een andere plek gebracht, we mochten niets meer zeggen en maken dat we naar een andere plek kwamen.
Gelukkig was zeniet gestoken. Die was er natuurlijk weer eens heel nuchter onder en wij hadden het even niet meer ...
Toen die griezel de bus uitgewerkt was, mochten we er weer in en zijn we naar het hotel gegaan.
Hier hebben we weer lekker een paar uurtjes gezwommen, hierna waren we net een paar kreeftjes, het zonnetje schijnt hier behoorlijk.
Daarna hebben we ons klaargemaakt om om 15.00 uur richting Minneriya NP te gaan.
Dit park staat in deze tijd van het jaar bekend om de olifanten.
Het was in 1 woord GEWELDIG!!!!
We hebben hele grote groepen olifanten gezien en zelfs een groep van zo'n 50 stuks. Wat gaaf omdat van zo dichtbij te kunnen zien!!
Er waren ook een aantal kleintjes bij wat de kinderen helemaal super vonden, en ineens sprong er een vlak voor ons op een vrouwtje, tja toen moesten we dus een tekst en uitleg geven bij wat die 2 aan het doen waren hahaha.
De gids vertelde dat we erg veel geluk hadden dat we dit gezien hebben, want het schijnt niet vaak zo dichtbij de jeeps te zien te zijn, dat olifanten gaan paren, daar hebben we dus mooi geluk mee gehad...
Het was ook een prachtig landschap om doorheen te rijden en al die olifanten waren echt super om te zien, we hebben alle 4 echt ervan genoten :-)
We hebben trouwens ook een grote groep buffels, pelikanen,een groep vogels op lange poten waarvan ik de naam niet weet, allerlei vogeltjes en een grote eekhoorn gezien.
We hebben echt een geweldige dag gehad.
Weer een prachtige ervaring rijker :-)

Foto's

aa4d6.jpg
aa4d6.jpg
TicoTica
aa4d6.jpg
aa4d6.jpg
TicoTica
1347d.jpg
1347d.jpg
TicoTica
1347d.jpg
1347d.jpg
TicoTica
9e91c.jpg
9e91c.jpg
TicoTica
9e91c.jpg
9e91c.jpg
TicoTica