Arugam Bay

'497683' door jacomien '497683' door jacomien

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Vroege vogels

jacomien

Het Westen of het Oosten van Sri Lanka is een groot verschil wat betreft het seizoen. Als in West Sri Lanka in de maand mei de moesson zijn intrede doet is het in Oost Sri Lanka zeer warm en droog. En van december tot en met maart is dat precies andersom. Deze ochtend ben ik al heel vroeg wakker. Het strand is maar een paar minuten lopen en wat is mooier dan zo vroeg even op het strand vertoeven. De eerste zonnestralen zijn al tevoorschijn gekomen en geven een prachtig licht op het strand en de zee. Behalve de altijd aanwezige kraaien is het heel stil. Een andere vroege vogel geniet ook van dit vroege tijdstip hier in Arugam Bay. Wakker worden en yoga aan het strand is een van de dingen die ik in boekjes gelezen heb over dit stukje van het eiland. En zie daar, ik zie dat de oefeningen bij deze persoon elkaar afwisselen. Maar het mooiste hier vind ik de stilte van de vroege ochtend, het geruis van de zee en het eerste zonlicht !

'512976' door ErwinenManon '512976' door ErwinenManon

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

De visboer

ErwinenManon

Tijdens ons verblijf in Arugam Bay waren we op zoek naar een markt in de buurt. In Pottuvil vonden we er één maar eigenlijk waren we al te laat. Nog enkele marktkoopmannen waren hun waren aan het verkopen zoals deze man zijn laatste vis nog kwijt moet. Allen waren even nieuwsgierig naar wat wij daar te zoeken hadden.

'497389' door TicoTica '497389' door TicoTica

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

De werkdag zit er wee

TicoTica

De werkdag zit er weer op. De vissers boten liggen weer op het strand en de vissers zijn weer naar huis om te genieten van hun welverdiende rust. De volgende ochtend zullen ze weer vroeg uitvaren.

'498815' door jacomien '498815' door jacomien

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Een uurtje later.

jacomien

Bijna 8 uur in de morgen. Heel langzaam ontwaakt men hier. De golven gaan iets meer golven hoewel ? Het is niet echt het seizoen, dat schijnt eerder in het jaar te zijn en dan komen er heel hoge golven wordt mij verteld. Maar toch gebeurt er hier wel iets. Voor beginners heel leuk om te doen denk ik. Het schijnt een van de beste en mooiste surfstranden te zijn en in het goede seizoen super mooie en hoge golven. En er worden heel veel surflessen gegeven, er zijn surfscholen en er zijn zelfs wereldkampioenschappen surfen geweest hier! (Arugam Bay. mei 2015 )

'497178' door jacomien '497178' door jacomien

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Fishing bij Panama

jacomien

Een onbekend stukje aan de Zuid- Oost kust van Sri Lanka. Na Arugam gaat de weg stoppen. Hij eindigt zo'n 20 km verder in een klein dorp: Panama. De duinen zijn leuk en aantrekkelijk om te zien. De zee en de golven zijn ruig en niet om te zwemmen. Grote rotsen waarop enkele vissers hun hengels uitgooien. Het lijkt het eindpunt van een bijzonder eiland: Sri Lanka. Maar de weg gaat wel door want na ongeveer 20 km kom je in Yalapark, een van de grootste natuurparken van Sri Lanka. Vanaf deze kant kun je er alleen in met een jeep en onder begeleiding. Deze foto nam ik bij het plaatsje Panama. Je ziet een van de vis technieken die ik vele malen zag aan de Oostkust. Eerst kijken ze, onder water waar de vis is. Met de hand wordt het net uitgegooid en vervolgens wordt het net gelijk weer binnengehaald. De visjes worden meegenomen in een plastic zak of in een emmer.Of ze worden weer terug in de zee gegooid. Een mooi en interessant schouwspel!

'512151' door ErwinenManon '512151' door ErwinenManon

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Marktkoopman

ErwinenManon

Tijdens ons verblijf in Arugam Bay waren we op zoek naar een markt in de buurt. In Pottuvil vonden we er één maar eigenlijk waren we al te laat. Nog enkele marktkoopmannen waren hun waren aan het verkopen. Allen waren even nieuwsgierig naar wat wij daar te zoeken hadden en wij waren vreselijk nieuwsgierig naar wat hun allemaal verkochten.

'498790' door jacomien '498790' door jacomien

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Rust en stilte

jacomien

's Morgens vroeg om kwart voor zeven. Even het strand oplopen en de zee zien. De stilte horen. De golven zien rollen. Het is warm maar deze dag wordt nog veel warmer...dus is het koel. Een ongelooflijk mooi strand: Arugam-Bay. ( Oostkust Sri Lanka )

'514087' door ErwinenManon '514087' door ErwinenManon

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

De bananenverkoper

ErwinenManon

In Ella hadden we voor 4 dagen een scooter gehuurd om Arungang Bay te bezoeken, een ontzettend leuke manier van reizen en niet duur. Het scooteren in dit gebied van het land is naar onze mening veilig, de wegen zijn rustig en het asfalt is goed. Onderweg kom je de leukste kraampjes tegen om wat te kopen, deze man zat dichtbij onze eindbestemming Arungan Bay, nog even een banaantje naar binnen happen en opzoek naar een guesthouse.

'514229' door jacomien '514229' door jacomien

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Bootjes aan het stran

jacomien

Arugam ligt in het oosten van Sri Lanka, ongeveer 100 km onder Batticalo. Het is een klein plaatsje met inmiddels veel hotelletjes die niet zo groot zijn. Ook zijn er heel veel eethuisjes en restaurantjes. Het strand en de vrij vlakke omgeving heeft een andere sfeer dan de rest van Sri Lanka. Men lijkt hier steeds meer op het toerisme in te spelen. Aan het strand kun je surfen en zeker in het goede seizoen ( januari / februari / maart) is het er druk met mensen uit de hele wereld. Surflessen worden dagelijks en overal gegeven. Maar ik maak er vooral wandelingen langs het strand. En ook wordt er met bootjes op zee vis gevangen.Hier zijn de bootjes te zien, in allerlei kleuren. Maar ook gezinnen met kindertjes genieten van de schoonheid van dit prachtige deel van Sri Lanka! En wie goed kijkt ziet een wandelend water-lucht-bed lopen ;)) !

'498655' door jacomien '498655' door jacomien

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Niet gewoon...

jacomien

Een strand... zo mooi.! Allerlei kleuren zijn er te zien in het zand, in de zee, aan het land. Ik vind het niet gewoon maar buitengewoon. Hier wil ik graag nog eens naar toe en dan wat langer! Arugam Bay ligt aan de Zuidelijkste kant van de Oostkust van het Oosten van Sri Lanka. Jarenlang was er geen toegang mogelijk vanwege gevaar en bezette gebieden. En toen kwam de Tsunami in 2004. Ook dit gebied werd zwaar getroffen. Na het beeindigen van de oorlog in 2009 is men langzaam maar zeker uit een dal aan het komen. Een gebied dat bij de mooiste stranden hoort.

'514877' door TicoTica '514877' door TicoTica

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Even papa een appje..

TicoTica

Ik vond dit wel een grappig gezicht, zo'n kleine uk met een mobieltje. Wie zou het appje krijgen? Papa? Wie weet mocht het niet eens en heb ik het stiekem toch gezien...

'527009' door jacomien '527009' door jacomien

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Vrolijke jongens

jacomien

In Arugam hebben de mensen een vrije dag en veel bewoners doen een dagje strand. Wij ook alleen wij maken een heerlijke wandeling en genieten van de vrolijke en uitgelaten stemming van een stel opgroeiende jonge mannen en vrouwen. Arugam Beach is een gezellig en mooi strand bij Arugam. Er zijn in deze omgeving aardig wat hotels die niet heel erg groot zijn. Bij de juiste wind wordt er heel veel gesurfd en het is het mooiste surfstrand van Sri Lanka. Er worden ook veel internationale wedstrijden gehouden. Leuk om er een keer te kijken!

'495856' door jacomien '495856' door jacomien

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Mudu Maha Vihara

jacomien

Dichtbij Arugam, de beroemde "surf Bay"ligt Pottuvil. Een prachtige baai waar ook de ruines liggen van een eeuwen oude tempel. Schitterende oude sculpturen laten een bijzonder deel zien van overblijfselen van Mudu Maha Vihara.

'496869' door jacomien '496869' door jacomien

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Duin, strand en zee

jacomien

Sri Lanka is een prachtig en exotisch eiland in de Indische Ocean Een veelzijdig eiland waar grote temperatuur verschillen kunnen zijn en de moesson- en droge tijd elkaar afwisselen aan de Noord-,Oost-, Zuid- en Westkust. Droog en vlak laagland en hoge groene (thee) bergen, oude kunst kunst en cultuur is er te zien en te ontdekken. Je kunt dus eigelijk altijd een keuze maken in welk klimaat en seizoen je je reis daar naar toe wilt maken. De Oostkust is 25 jaar lang niet te bereiken geweest door de oorlog die er was. En nu kun je er gewoon weer naar toe. Natuurlijk speelt Sri Lanka daar op in door het ook voor toeristen weer aantrekkelijk te maken. En dat komt het land ten goede. Er zijn enkele mooie baaien en stranden aan de oostkust. Een ervan is Arugam-Bay. Al jaren wilde ik in die omgeving gaan kijken. Enkele weken geleden was ik er. En ik zag onder andere dit plaatje!! ( en dat bij een temperatuur van 38 graden...;))

'513245' door TicoTica '513245' door TicoTica

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Kinderen spreken alle

TicoTica

Vaak horen wij dat het helemaal niet leuk moet zijn voor de kinderen om een verre reis te maken. (wij denken daar overigens heeeel anders over...) En locals...daar kunnen ze niet mee praten in hun eigen taal , dus dat is dan ook niet leuk voor ze... Deze foto vertaald voor mij dat er geen bepaalde (spreek) taal hoeft te zijn om het leuk te hebben met iemand van de lokale bevolking. Je laat een bal zien en ze weten precies wat je bedoelt. En zo kan je een hartstikke leuke middag hebben,zonder dat je elkaars taal spreekt.

'524856' door jacomien '524856' door jacomien

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Verse broodjes

jacomien

Iedere ochtend komen ze langs in hun autootje. De auto is gevuld met verse broodjes. Ze toeteren een deuntje en iedereen weet: daar is de bakker! Jaren geleden - ik kom al wat langer in Sri Lanka - was er nauwelijks brood te koop in Sri Lanka. Men eet 's morgens een heerlijk bordje rijst, dat is het goedkoopst en een broodje is luxe en niet weggelegd voor de "gewone" mensen. Gekscherend zeiden we weleens: zullen we een broodjes zaakje beginnen hier..? En nu, heel veel jaren later : de tijden zijn veranderd!! Brood is ook heel gebruikelijk, zij het nog wel een beetje lux. En in deze plaats, Arugam , komt de bakker door de straat en langs de deur en is brood volop te koop in de supermarkt. Evenals in veel andere plaatsen!

'500784' door jacomien '500784' door jacomien

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Watersport

jacomien

Zondagochtend vroeg vlak na de zonsopgang naar het strand gegaan. Na de eerste stilte komen er langzaam maar zeker steeds meer mensen naar het strand. Ze hebben meestal een surfplank bij zich. Maar de zee is nog erg rustig dus surfen lukt nog niet. Het is dus wachten tot de eerste golven zich laten zien en dat gaat gelukkig vrij snel. ( 2015. Arugam bay, half acht 'smorgens)

'516648' door AdriaanV '516648' door AdriaanV

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Binnenhaventje Arugam

AdriaanV

De vissersboten bij Arugam bay zijn weer op het land getrokken, de vangst is weer verdeelt en nu is het tijd voor de vissers om te rusten.Dat geldt niet voor de kraaien die hopen dat er ergens nog wat stukjes vis te vinden is

'526544' door TicoTica '526544' door TicoTica

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Genieten

TicoTica

Het is de laatste dag van de ramadan. Het suikerfeest zal vanavond gevierd worden en er komen een heleboel mensen in prachtige kleding het strand op. Deze moeder met haar zoontje genieten van het mooie uitzicht en van elkaar. Mooi om naar te kijken...

'515428' door TicoTica '515428' door TicoTica

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Even uitpuffen

TicoTica

Bij babypoint in Arugam bay is een deel waar veel vissersbootjes liggen. Altijd leuk om even naartoe te lopen. Deze heren zaten "even" uit te puffen op de rand van een bootje.

'522492' door lubbja01 '522492' door lubbja01

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Overlijdensbericht

lubbja01

We liepen vanuit ons hotel een stukje in de omgeving om het echte leven te ondervinden. Op betonnen palen zagen we dit soort plakkaten. Wat zou het toch zijn. De taal beheersen we niet. Bij nadere bestudering gelet op de data en tekens kwam ik er achter dat het om bekenmaking van overlijden betreft.

'1108858' door TicoTica '1108858' door TicoTica

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Voetballen met de...l

TicoTica

Baby point ( Arugam bay) is een gezellig deel van het strand waar de golven niet hoog zijn, veel locals komen en waar lekker veel te zien is. Dit is ook het deel waar beginnende surfers hun skills kunnen oefenen. Voor kinderen een ideale plek, want ze kunnen er lekker in zee spelen, op strand bezig zijn en af en toe een potje voetbal spelen met 1 of meer locals. Ze laten de bal zien en ze weten gelijk wat de bedoeling is. Superleuk om te zien en te doen. En als je klaar bent met alle activiteiten kan je er heerlijk eten en drinken in 1 van de lokale restaurantjes.

'1112429' door jacomien '1112429' door jacomien

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Jonge monnik

jacomien

We bezoeken de oostkust van Sri Lanka en verblijven een aantal dagen aan de kust. Weer terug gaan vanaf Pottuvil over de A4 richting binnenland en maken enkele stops. Zo ook bij Lahugala. Het National Park Lahugala-Kitulana, ongeveer 20 km vanaf Pottuvil staat bekend om de vele olifanten. Helaas zien we die op dat moment niet maar we stoppen wel bij een ouder tempel ruine en een klooster. en hier wonen ook een grooep monniken waar onder een stel heel jonge monniken die hier hun onderkomen hebben. Ze zitten overdag gewoon op de school en krijgen in een klein gebouw onderwijs. Maar ze spelen ook buiten en doen graag een potje voetbal of spelen tikkertje met elkaar. Wel lastig met zo'n lange jurk :) We kijken er even en lopen er een rondje. Hier is een van de jongens. We begrepen dat de jongens uit arme gezinnen komen en hier een kans krijgen om het beter te krijgen!

'1105152' door ErwinD '1105152' door ErwinD

Sri LankaArugam Bay

Sri LankaArugam Bay

Lokale vissers Babar.

ErwinD

Op de stranden bij Pottuvil, aan de oostkust van Sri Lanka, tref je groepen vissers aan die urenlang bezig zijn een net, van honderden meters lang, binnen te halen. De mannen worden per keer betaald. De opbrengst was op dat moment (maart) een klein beetje vis. Je kan goed met ze praten waardoor ze je al snel duidelijk maken hoe hard het leven is wat ze leiden.