Singapore reisblogs

Aankomst in Singapore

ChrisToGo was er (tot 17 jun 2009) Gepost op 17 jun 091 reacties

Na een korte vlucht van Eindhoven naar Londen hebben we onze eerste stap gezet voor onze reis. Voor Vera voelt deze wereldstad al bijna als een tweede thuis, ze komt er wel vaker omdat haar tante en nichtje die in de wijk Paddington wonen. Voor mij is het de tweede keer, dus ik verbaas me nog over die typische dingen zoals de bussen, taxi's en de huizen in engelse stijl. Toevallig was er op de basisschool van het nichtje een muziekvoorstelling dus daar zijn we mee naar toe gegaan. Erg grappig om al die kinderen in uniformpjes te zien. Na een kort nachtje zijn we de volgende dag naar Notting Hill geweest waar een mega grote en mega drukke markt aan de gang was. Daarna even de rugzakken ophalen, afscheid nemen en door naar Heathrow.

De vlucht viel reuze mee, we konden op het schermpje voor ons dan ook kiezen uit zo'n 110 films, 25 spelletjes en een lading muziek. Bovendien was het eten voor een vliegtuigmaaltijd nog best goed! Eenmaal aangekomen op Changi Airport merkten we meteen dat we echt in Singapore zaten. De vloer glimpt als een spiegel, elke WC-ruimte heeft een eigen schoonmaker en er zijn 'loopstroken' met een verplichte looprichting. Verder kregen we meteen een brochure dat we 7 dagen binnen moesten blijven zitten als we ons niet lekker voelden, en werd onze lichaamstemperatuur opgemeten. Waarschijnlijk vanwege de mexicaanse griep. De mensen zijn er trouwens super aardig. We stonden wat rond te kijken (waarschijnlijk was het wel duidelijk dat we er 'nieuw' waren) en werden meteen aangesproken of we hulp konden krijgen. Na een grote rondleiding over het hele vliegveld wisten we precies de weg naar de metro te vinden. Onderweg zijn we nog door enkele mensen aangesproken van een soort VVV, we kregen een cadeautje mee, 10 dezelfde kaarten van Singapore en allerlei kortingsbonnen. In totaal hebben we al van zo'n 5 mensen tips, adviezen en hulp gekregen voordat we de metro richting het centrum in stapten.

Ons hotel zat in Chinatown dus daar waren we naar op weg. We stonden op de roltrap, afwachtend wat ons te wachten stond. Langzaamaan dook er een prachtig straatje op, versierd met lampions, een combinatie van Chinees eten en wierook, diverse kleine kraampjes en stalletjes, met in het midden honderden aziaten die door elkaar heen liepen. We vonden het zo'n mooie eerste indruk dat we nog een keer naar beneden zijn gegaan met de roltrap om vervolgens nog een keer dat moment mee te kunnen maken.

Nadat we in het hotel onze tassen hebben gedumpt, zijn we vrijwel meteen weer terug de wijk ingelopen. Het was een zondagavond, maar overal waren mensen lekker buiten aan het eten. Er zijn opvallend weinig toeristen te ontdekken, het bleek later dat die meer in het centrum van de stad zitten, zoals bij Orchard Road. Het eten was even wennen, we hebben dan ook eerst heel wat eettentjes afgelopen voordat we ergens durfden te gaan zitten! Er hangen overal gebraden eenden en hoofden van allerlei dieren, iets wat we liever niet al meteen de eerste dag uitgebreid gaan eten. Uiteindelijk zijn we toch ergens gaan zitten en hebben we heerlijke noodle-spinaziesoep gegeten met gefrituurde kip in bananenbladeren. Het was spannend wat we precies zouden krijgen, maar het smaakte heerlijk. De volgende dagen ga je een stuk relaxter ergens zitten eten!

Verder is Singapore vooral een ontzettend drukke stad, je vind er in principe geen een plek waar verder niemand is. Er zijn erg mooie gebouwen en leuke wijkjes, zoals Little India en Clarke Quay, maar wat wij wel missen in een stuk natuur en een plek waar het niet zo massaal is. De ervaring om eens in Singapore te zijn is super, maar we kijken stiekem ook al erg uit om door te reizen naar Maleisie.

ChrisToGo Positie 10060 (0 p.) Lid sinds 13-03-2009 Foto's en tips: 27 Blogs: 5 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Brommeren op Penang
0 1
Gepost op 24 juni
Maleisië Georgetown
KL
0 2
Gepost op 24 juni
Maleisië Kuala Lumpur
De jongen met de vinger in de dijk
0 3
Gepost op 17 juni
Maleisië West Maleisie

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Heej, leuk om nu al iets te horen. Inderdaad erg vriendelijke mensen. En veel! En allemaal zwart haar en donkere ogen, dat viel mij vooral op toen ik er was.
Veel plezier verder.
PS: Joh, doe niet zo flauw en scoor een Peking Eend!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.