Singapore

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Singapore image

Te laat met schrijven

Singapore
Singapore
Laidbackfool

Te laat met schrijven

Vanaf dag 1 heb ik al de intentie om iedere dag wat te schrijven over onze trip in Azie. Maar door zoveel indrukken die je hier krijgt en letterlijk word opgeslokt door de diverse culturen heb ik 10 dagen na vertrek mijn pen pas tevoorschijn gehaald!
De reden dat mijn handschrift zo oncijferbaar is komt omdat wij nu in een lokale bus zitten de komende 5 uur richting Bandung. De bus schommelt alle kanten op en er komt water uit het plafond. De bus schud alle kanten op en er komt water uit het plafond. Ook hebben ze overal toiletblokjes opgehangen om de geur nog een beetje dragelijk te houden.
Deze busrit is echter nog niets vergeleken de trein van Singapore naar Kuala Lumpur vorige week. Hier krioelden de kakkerlakken boven je hoofd. De trein was ook in een staat dat hij ieder moment uit elkaar zou vallen. Dit stond in zo’n contrast met de rest van Singapore. Geen propje op straat te vinden. Een land waar kauwgom bijna de doodstraf betekend. We wisten toen we aankwamen op Singapore dat onze uitvalsbasis in Little India was. Na een metro rit eenmaal op straat in Little India stonden we letterlijk tussen de Tamils. Niet één maar een miljoen! Het was namelijk Divali, het lichtjesfeest van de hindoestanen. Daar liepen we dan met een backpack om tussen een miljoen mensen. Iedere meter duurde zo’n 5 min en dat in de snikhete zon. Maar na 14,5 uur vliegen, 2 uur in een metro en een half uur lopen waren we toch eindelijk bij onze thuisbasis.
Het kleurrijke Singapore met zijn verschillende culturen heeft wat weg van New York. Hoge wolkenkrabbers, Grote pleinen en veel bruggen. Hier kan je werkelijk alles doen. Zo hebben ze een zwembad op 200 meter hoogte waar je heerlijk kan zwemmen. Met gondels door een winkelcentrum heen. Hier lijkt geld totaal geen rol te spelen.

Foto's

ec527.jpg
ec527.jpg
Laidbackfool